Η Dell εξαγόρασε την EMC έναντι 67 δισ. δολαρίων!

Η Dell εξαγόρασε την EMC έναντι 67 δισ. δολαρίων!

Είναι η πιο πολυδάπανη εξαγορά στην ιστορία της τεχνολογίας, καθώς ο γίγαντας των υπολογιστών Dell ξόδεψε το απίστευτο αυτό ποσό για την εξαγορά της εταιρίας που ειδικεύεται σε παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων μεγάλου όγκου

Eίναι αναμφίβολα το γεγονός της χρονιάς όχι μόνο για τις εταιρίες τεχνολογίας στην Αμερική, αλλά και σε επίπεδο των εταιρικών deals σε όλο τον κόσμο. Η γνωστή εταιρία κατασκευής υπολογιστών Dell, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της EMC για το απίστευτο αντίτιμο των 67 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία αυτή δίνει την ευκαιρία στην Dell να μπει στον χώρο της ψυχαγωγίας, δήλωσε ο CEO της DEL Μichael Dell. Και αυτό γιατί η EMC κυριαρχεί στον χώρο της αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, έχοντας μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία της μία κορυφαία εταιρία παροχής τέτοιων υπηρεσιών, την VMware.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κολοσσιαία εξαγορά θα ανοίξει νέους ορίζοντες στη Dell. Με τη συμφωνία δημιουργείται ένας γίγαντας παραγωγής υπολογιστικών συστημάτων και διαχείρισης δεδομένων μεγάλου όγκου, ο οποίος όπως εξελίσσονται τα πράγματα δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και όσες άλλες εταιρίες θέλουν να ξεφύγουν από την πτώση των πωλήσεων (και τα στενά περιθώρια κέρδους) του hardware, επιβιώνοντας σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον.

Έτσι, η συμφωνία μπορεί να μην είναι η πιο «φανταχτερή» στον τομέα της τεχνολογίας, είναι όμως σίγουρα η πιο δαπανηρή, και όπως υποστηρίζουν πολλοί ίσως αποδειχτεί και η πιο σημαδιακή για όσα έρχονται στον χώρο.

Tags:
, , ,
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment

Post A Comment