Η Kaspersky έπεσε θύμα hacking

Η Kaspersky έπεσε θύμα hacking

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κυβερνο-ασφάλειας, η Ρώσικη Kaspersky Labs, παραδέχτηκε σε ένα post του CEO και ιδρυτή της, Eugene Kaspersky, πως έπεσε θύμα hacking. Όπως σημείωσε “ανακαλύψαμε ανεπτυγμένη επίθεση στο εσωτερικό μας δίκτυο. Ήταν περίπλοκη, αόρατη, εκμεταλλεύτηκε πολλές zero-day αδυναμίες και είμαστε αρκετά σίγουροι πως κρύβεται ένα κράτος πίσω από αυτή”.

Η εταιρία ονόμασε την επίθεση Duqu 2.0, από ένα malware που ονομάζεται Duqu και σχετίζεται με τη Stuxnet επίθεση σε κράτη, όπως το Ιράν, η Ινδία, η Γαλλία και η Ουκρανία το 2011. Η επίθεση είχε ως σκοπό να μάθει περισσότερα για τις υπηρεσίες της Kaspersky, τις οποίες, όπως σημειώνεται στο post, θα μπορούσαν να αποκτήσουν αν πλήρωναν.

Η Kaspersky εξηγεί πως η κατάσταση είναι μια μίξη καλών και κακών νέων. Τα κακά προφανώς είναι πως οι υπηρεσίες της εκτέθηκαν. Τα καλά είναι πως η χρήση μιας ανεπτυγμένης κατασκοπευτικής τεχνολογίας που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και προφανώς χρειάστηκε χρόνια ανάπτυξης, έφερε την Kaspersky στην επόμενη γενιά κατασκοπευτικών εργαλείων που αναπτύσσουν οι hackers. Η έρευνα γύρω από την επίθεση Duqu 2.0 συνεχίζεται και ενώ η εταιρία δεν έχει κατηγορήσει ευθέως κάποιο κράτος, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ξεκίνησαν ήδη έρευνα.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment