H OPPO παρουσιάζει τη νέα σειρά ΑΙ Smartphones, Reno12 & Reno12 Pro

H OPPO παρουσιάζει τη νέα σειρά ΑΙ Smartphones, Reno12 & Reno12 Pro

Στις 18 Ιουνίου 2024, η OPPO ανακοίνωσε την πανευρωπαϊκή κυκλοφορία δύο νέων AI Smartphones -των Reno12 και Reno12 Pro- παρουσιάζοντας μια σειρά από κορυφαία GenAI χαρακτηριστικά, που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες δημιουργικότητας, καινοτομίας και αποδοτικότητας.

 

Τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν ένα νέο κεφάλαιο για τη δημοφιλή σειρά OPPO Reno, ως η πρώτη σημαντική κυκλοφορία στο πλαίσιο της δέσμευσης της OPPO να επιταχύνει την υιοθέτηση ΑΙ τηλεφώνων. «Πιστεύουμε ότι η τάση της τεχνητής νοημοσύνης αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή και τα smartphones είναι οι ιδανικές συσκευές για την προσέγγιση και αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας», δήλωσε ο Bingo Liu, CEO της OPPO Ευρώπης.

 

Ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα προϊόντων της OPPO, η σειρά Reno έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ευρώπη. Το 2019, το OPPO Reno 5G έγινε το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο 5G smartphone στην Ευρώπη. Τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών 100 εκατομμύρια Reno Smartphones, παρέχοντας στους κατόχους τους την απόλυτη εμπειρία. Στην τελευταία γενιά, τα Reno12 και Reno12 Pro διαθέτουν φουτουριστικό fluid σχεδιασμό, προσφέροντας έτσι εντυπωσιακή εμφάνιση και υψηλή αντοχή. Τα δύο μοντέλα παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια πλατφόρμα MediaTek Dimensity 7300-Energy 4nm, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από την MediaTek και την OPPO για να προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

 

Επιτάχυνση της ενσωμάτωσης ΑΙ δυνατοτήτων στα κινητά

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η OPPO τόνισε τη δέσμευσή της να καταστήσει διαθέσιμες τις AI λειτουργίες σε περισσότερους χρήστες, πέραν αυτών της κατηγορίας των flagship smartphones. Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, η OPPO προσέγγισε τις Google, Microsoft, MediaTek αλλά και άλλους συνεργάτες, με σκοπό να επιταχύνει την απαρχή μιας νέας εποχής στις AI συσκευές.

 

Τα Reno12 και Reno12 Pro παρουσιάζουν μια σειρά πρωτοποριακών χαρακτηριστικών GenAI[1] που καλύπτουν περιπτώσεις καθημερινής χρήσης. Με το πρόσφατα ενημερωμένο AI Eraser, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν περαστικούς ή αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή στις φωτογραφίες με ένα απλό πάτημα, χάρη στην ικανότητα της λειτουργίας να αναγνωρίζει ανεπιθύμητα άτομα και αντικείμενα.

 

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν δύο ΑΙ χαρακτηριστικά, ειδικά σχεδιασμένα να βελτιώνουν ομαδικές φωτογραφίες. Το AI Clear Face2 επιτρέπει σε όλους τους εικονιζόμενους, ακόμα και σε αυτούς που στέκονται πιο μακριά, να ξεχωρίζουν και να αποτυπώνονται με εντυπωσιακή ευκρίνεια, χρησιμοποιώντας την υψηλής ανάλυσης αποκατάσταση λεπτομερειών, όπως περίγραμμα προσώπου, μαλλιά και φρύδια. Παράλληλα, το AI Best Face έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμη και αν είναι με κλειστά μάτια στις φωτογραφίες και με τη χρήση της προηγμένης AI τεχνολογίας να τα διορθώσει, με αποτέλεσμα καμία ομαδική φωτογραφία να μην καταστρέφεται εξαιτίας αυτού.

 

Για ακόμα πιο φοβερές δυνατότητες, το AI Studio3 μπορεί να δημιουργήσει ψηφιακά avatar ή και «καλλιτεχνικά» πορτραίτα, με την προσθήκη μιας μόνο φωτογραφίας. Οι χρήστες μπορούν να «μεταμορφωθούν» σε καουμπόϋδες, σε διάσημους χαρακτήρες κόμικς και σε πολλές ακόμη επιλογές, αξιοποιώντας τις GenAI δυνατότητες.

 

 

Τα Reno12 και Reno12 Pro, εκτός από τις βελτιώσεις των φωτογραφιών, βασίζονται επιπλέον στην AI τεχνολογία για επιπρόσθετη λειτουργικότητα και καινοτομία. Βασισμένο στο γλωσσικό μοντέλο Gemini της Google (LLM), το AI Toolbox αποτελεί μια νέα προσθήκη στην «έξυπνη» μπάρα λειτουργιών, όπως το AI Write, το AI Speak και το AI Summary, τα οποία αξιοποιούν ισχυρές δυνατότητες αναγνώρισης, ώστε να αντιληφθεί το περιεχόμενο που φαίνεται στην οθόνη και να προτείνει το αντίστοιχο AI χαρακτηριστικό. Αυτό θα μπορούσε σε να είναι δημιουργία περιεχομένου για τα social media ή περίληψη ενός μακροσκελούς άρθρου. Στην εφαρμογή ηχογράφησης, οι χρήστες πλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο AI Recording Summary για να αποσπάσουν τμήματα του φωνητικού αρχείου και να τα μετατρέψουν σε σημειώσεις, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών όπως τοποθεσίες, ώρες, υποχρεώσεις και λοιπές λεπτομέρειες που χρήζουν επισήμανσης και μπορούν να αξιοποιηθούν.

 

Τολμηρά Κομψό, Ξεκάθαρα Συμπαγές

Η σειρά Reno12 και Reno12 Pro οδηγεί αποφασιστικά τη σειρά Reno στο μέλλον με έναν τολμηρό σχεδιασμό που βασίζεται σε μία φουτουριστική ασημί εμφάνιση. Η πίσω γυάλινη πλάκα και των δύο μοντέλων έχει διαμορφωθεί με το Fluid Ripple Texture της OPPO, δημιουργώντας μια αίσθηση τρισδιάστατης ροής νερού. Η καινοτόμα χρήση του εφέ παραλλαγής εξασφαλίζει ότι αυτή η οπτική αίσθηση επιτυγχάνεται διατηρώντας την ίδια λεία υφή και αίσθηση που έχει γίνει χαρακτηριστικό της σειράς Reno.

 

 

Πέρα από την καινούργια ασημί εμφάνιση, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις. Για έναν πιο κλασικό χαρακτήρα, το Black Brown προσφέρει μια πλούσια σοκολατί απόχρωση με απαλό φινίρισμα χωρίς αποτυπώματα. Στο Reno12 Pro, το Nebula Black διαθέτει ένα δίχρωμο ματ-γυαλιστερό σχέδιο με τα δύο μέρη να διαχωρίζονται φυσικά από ένα κομψό  μεταλλικό κορδόνι που διατρέχει οριζόντια το πίσω μέρος του τηλεφώνου.

 

Στην μπροστινή όψη του Reno12 Pro, η μεγαλύτερη επανάσταση της σειράς Reno, έρχεται με τη νέα οθόνη Infinite View. Χρησιμοποιώντας την σχεδίαση micro-curve, συνδυάζει την αισθητική που προσφέρει η καμπυλωτή οθόνη, με τον εργονομικό σχεδιασμό της επίπεδης οθόνης, προσφέροντας άψογα γραφικά αλλά και φοβερή άνεση. Παράλληλα, μειώνονται σημαντικά τα τυχαία αγγίγματα που προκύπτουν στις κυρτές άκρες της οθόνης.

 

Τόσο το Reno12 όσο και το Reno12 Pro, διαθέτουν οθόνη 6.7 ιντσών και 120Hz OLED, ικανής να αποτυπώνει έως και 1.07 δισεκατομμύρια χρώματα, ενώ παράλληλα σε επίπεδο λογισμικού προσφέρει προστασία των ματιών από το μπλε φως της οθόνης. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η τεχνολογία Splash Touch μια πρωτοπόρα λύση που επιτρέπει στην οθόνη να λειτουργεί κανονικά, ακόμα και όταν η ίδια ή τα χέρια του χρήστη, είναι βρεγμένα.

 

Η Reno12 είναι το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο που βασίζεται στο Corning® Gorilla® Glass 7i για εξαιρετική προστασία από πτώσεις, κρατώντας την οθόνη προστατευμένη. Το Reno12 Pro, από την άλλη, διαθέτει το Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 – το πιο ανθεκτικό γυαλί προστασίας που έχει ποτέ εμφανιστεί στη σειρά Reno, παρέχοντας επίπεδο ανθεκτικότητας σε υπερ-κορυφαίο επίπεδο κατά των κρούσεων, πτώσεων, κάμψεων και γρατζουνιών. Με αξιολόγηση IP65, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στη σκόνη και το νερό, ενώ κρίσιμα στοιχεία σε όλο το τηλέφωνο, όπως ανοίγματα, ηχεία, θύρα USB-C και η θήκη SIM, έχουν ενισχυθεί για να καθιστούν τα τηλέφωνα ακόμα πιο αδιάβροχα.

 

Καταγράψτε σημαντικές στιγμές με τη λειτουργία Portrait Expert, υποστηριζόμενη από AI

Εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα Sony LYT-600, ο οποίος διαθέτει αυτόματη εστίαση πολλαπλών κατευθύνσεων με πλήρη pixel και OIS, η κυρίως κάμερα των Reno12 και Reno12 Pro προσφέρει πιο γρήγορη και σταθερή απόδοση για πιο «καθαρές» λήψεις. Και τα δύο μοντέλα επίσης διαθέτουν Portrait Mode με έως και 2 επίπεδα zoom για εύκολη λήψη εκπληκτικών πορτραίτων, ικανά να συναγωνιστούν αυτά που αποτυπώνουν οι επαγγελματικές κάμερες.

 

Το Reno12 Pro πηγαίνει ακόμα παραπέρα αυτήν την επαγγελματική εμπειρία πορτρέτου με έναν φακό τηλεφωτογραφίας 50MP που προσφέρει οπτικό ζουμ 2x και μια νέα κάμερα Selfie 50MP με αυτόματη εστίαση και νέα εφέ AI Portrait Retouching κατά τη λήψη πορτρέτων selfie.

 

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν ενισχυμένο Flash Snapshot, το οποίο προσδίδει ευελιξία στη διαδικασία έκθεσης στον φακό, επιτρέποντας στις φωτογραφίες να αποδίδουν πιο ρεαλιστικά τον φωτισμό και τις αποχρώσεις στους τόνους του δέρματος. Στο κομμάτι της χρήσης του βίντεο τα 4Κ και 30 fps είναι ομοίως διαθέσιμα τόσο στην μπροστινή, όσο και στην πίσω κάμερα, για εκπληκτικές λήψεις υψηλής ανάλυσης, τέσσερις φορές περισσότερο από αυτήν των 1080p.

 

Η παγκοσμίως πρωτοεμφανιζόμενη πλατφόρμα προσφέρει την καλύτερη απόδοση ισχύος της Reno όλων των εποχών

Τα Reno12 και Reno12 Pro είναι οι πρώτες συσκευές που διαθέτουν την πλατφόρμα 4nm MediaTek Dimensity 7300-Energy. Η νέα οκταπύρηνη πλατφόρμα αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Α78 και τέσσερις Α55 και δημιουργήθηκε από την MediaTek σε συνεργασία με την OPPO, με σκοπό τη μέγιστη απόδοση ισχύος. Η συνεργασία αυτή στο κομμάτι Dimensity 7300-Energy, έχει επιπλέον φέρει καινοτόμα αποτελέσματα στο SoC, τη μνήμη και τη χωρητικότητα μέσω του τελευταίου Color0S Trinity Engine.

 

Χρησιμοποιώντας μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να αναγνωρίσει το τρέχον σενάριο του χρήστη, η ενημερωμένη CPU-Vita της μηχανής Trinity μπορεί να αναθέσει ακριβώς τους πόρους του SoC, επιτυγχάνοντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ενώ διασφαλίζει την σταθερότητα του συστήματος και την ομαλή λειτουργία του.

 

H RAM-Vita ενισχύει τη χρήση της RAM, ώστε να επιταχυνθούν οι ταχύτητες εκκίνησης και εναλλαγής των εφαρμογών. Έχει δυνατότητα να διατηρεί εφαρμογές στο παρασκήνιο σε λειτουργία για 72 ώρες χωρίς διακοπή. Ακόμη, η επέκταση της μνήμης RAM, μπορεί να μετατρέψει έως και 12 GB αποθηκευμένων αρχείων σε προσωρινή μνήμη RAM, για ακόμα μεγαλύτερη ομαλότητα οποτεδήποτε χρειάζεται.

 

Τέλος, η ενημερωμένη ROM-Vita εκτελεί τώρα συμπίεση χωρίς απώλειες σε σπάνια χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και διαχειρίζεται τα διπλότυπα αρχεία για να μειώσει την περιττή χρήση του αποθηκευτικού χώρου, με αποτέλεσμα την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου για τα αρχεία του χρήστη και τις ταχύτερες ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής στη μνήμη.

 

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, ταχύτερη φόρτιση

Οι στοχευμένες βελτιστοποιήσεις της δομής σε ό,τι αφορά την αυξομείωση στην μπαταρία των Reno12 και Reno12 Pro συνέβαλαν στη δημιουργία της μπαταρίας με την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα 5.000mAh σε τηλέφωνο της σειράς Reno, παρέχοντας παρατεταμένη διάρκεια ζωής και τέσσερα χρόνια βέλτιστης κατάστασης της μπαταρίας χωρίς να αυξηθεί το μέγεθός της ή του τηλεφώνου.

 

Με την υποστήριξη του OPPO 80W SUPERVOOCTM Flash Charge και στα δύο μοντέλα, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 1% στο 49% σε μόλις 18 λεπτά, ενώ απαιτούνται μόλις 46 λεπτά για πλήρη φόρτιση 100%.

 

Ομαλή, απρόσκοπτη και σταθερή συνδεσιμότητα

Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας AI LinkBoost της OPPO έχει φτάσει στη σειρά Reno, όντας πλέον διαθέσιμη τόσο στο Reno12 όσο και στο Reno12 Pro. Αποτελούμενο από εννέα μεμονωμένες κεραίες διατεταγμένες σε αρχιτεκτονική surround 360°, το AI LinkBoost είναι σε θέση να ενισχύσει τη λήψη σήματος και να βελτιστοποιήσει την επιλογή δικτύου χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο AI σε επίπεδο συστήματος για την εκτέλεση ευέλικτης εναλλαγής δικτύου με βάση το περιβάλλον δικτύου του χρήστη. Για τη νέα γενιά AI LinkBoost, η OPPO έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες τοπικές δοκιμές και βελτιστοποίηση σε αγορές παγκοσμίως για να εξασφαλίσει συνεχώς σταθερές συνδέσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση του λανθάνοντος χρόνου δικτύου σε περιοχές με αδύναμο σήμα ή κατειλημμένα δίκτυα, τη βελτίωση της απρόσκοπτης εναλλαγής μεταξύ WiFi και δικτύου κινητής τηλεφωνίας και την επιτάχυνση των ταχυτήτων ανάκτησης σήματος κατά την έξοδο από ανελκυστήρες ή υπόγεια. Η σειρά Reno12 έχει λάβει την πρώτη πιστοποίηση TÜV Rheinland για υψηλή απόδοση δικτύου, επιβεβαιώνοντας τη δυνατότητά της να παρέχει ομαλή εμπειρία σε όλα τα δοκιμασμένα σενάρια και προσφέροντας επιπλέον κορυφαίες επιδόσεις συνδεσιμότητας.

 

Για καταστάσεις όπως πτήση, μετακίνηση με μετρό, ή ορεινή πεζοπορία όπου η κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμη, η OPPO εισάγει το BeaconLink στο Reno12 και το Reno12 Pro. Χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα επικοινωνίας, το BeaconLink ενισχύει τη μετάδοση Bluetooth για να επιτρέψει επικοινωνίες σε απόσταση έως και 200 μέτρα, καθιστώντας δυνατή την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων one-to-one σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς την ανάγκη κάλυψης δικτύου.

 

 

Τιμές και Διαθεσιμότητα

 

Τα OPPO Reno12 Pro & OPPO Reno12 θα διατεθούν, από τη Δευτέρα 08/07, μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της εταιρείας OPPO, με εισαγωγικές τιμές διάθεσης, 599€ και 549€ αντίστοιχα.

Με κάθε αγορά OPPO Reno12 Pro θα δίνονται δώρο τα ακουστικά OPPO Enco Air4 Pro & με κάθε OPPO Reno12 τα OPPO Enco Buds2Pro & 3 χρόνια εγγύηση από την αντιπροσωπεία.

Η προσφορά θα ισχύει μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2024.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment