Την Ouya εξαγόρασε η Razer για $1 δις

Την Ouya εξαγόρασε η Razer για $1 δις

Η Razer ανακοίνωσε την εξαγορά της Ouya με μια συμφωνία ύψους $1 δισεκατομμυρίων σε μετρητά, όπως δήλωσε αργότερα ο CEO, Min-Liang Tan, στο TechChrunch. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά της εταιρίας, η οποία απέκτησε τα software assets της Ouya και πήρε τον έλεγχο -“acquihired”- των τεχνικών και developer κλιμακίων της για να επεκτείνει τον Android TV gaming τομέα της που περιλαμβάνει τα Razer Forge TV και την πλατφόρμα Cortex. Τα υπόλοιπα τμήματα της Ouya θα μείνουν ανεξάρτητα, με την συνιδρυτή και CEO, Julie Uhrman να παραμένει στο τιμόνι των όσων τμημάτων απέμειναν.

Το ότι εξαγοράσθηκε με μετρητά σημαίνει πως οι επενδυτές της Ouya επωφελήθηκαν, χωρίς όμως να αποκαλυφθούν οι όροι της συμφωνίας. H Alibaba να παραμένει μόνο και μόνο επειδή επένδυσε πέρυσι 10 εκ. και θα δουλεύει εφεξής στενότερα με τη Razer. Τα πάνω από 1000 παιχνίδια του Ouya θα μεταφερθούν από το Ouya Store στο Razer Cortex, το οποίο θα επαναλανσαριστεί ως Cortex for Android TV, με τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες που ξεπερνούν τους 200.000 να προστίθενται σε αυτούς του Cortex. Ακόμη, θα δοθούν κίνητρα στους κατόχους Ouya για να μεταβούν στο Forge TV.

Τέλος, το brand της Ouya θα παραμείνει ως εκδότης παιχνιδιών για Android, διατηρώντας τις σχέσεις της με τους developers.

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: