HOAX BUSTER:Τερατόμορφο, μεταλλαγμένο ψάρι αλιεύτηκε κοντά στη Φουκουσίμα.

HOAX BUSTER:Τερατόμορφο, μεταλλαγμένο ψάρι αλιεύτηκε κοντά στη Φουκουσίμα.

Η είδηση που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ είχε ως εξής:

Γιγάντιο, τερατόμορφο, μεταλλαγμένο ψάρι αλιεύτηκε κοντά στη Φουκουσίμα

Εμφανώς ζορισμένος καθώς προσπαθεί να το σηκώσει, ο Ιάπωνας ψαράς μορφάζει παρουσιάζοντας περήφανα το τρομακτικό ψάρι που έπιασε στα ανοικτά της Ιαπωνίας, κοντά στην ακτή που έγινε το ατύχημα της Φουκουσίμα.

Με ένα ανοιχτό στόμα αρκετά μεγάλο για να καταπιεί ένα μικρό παιδί, αυτό το πλάσμα -που πιστεύεται ότι είναι λυκόψαρο- μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το ψάρι έπιασε ο Χιρακάσα Χιρόσι, ένας ψαράς ο οποίος έχει κάνει καριέρα πιάνοντας και τρώγοντας ασυνήθιστα ψάρια.

Ο Χιρακάσα εξηγεί ότι βρήκε το τέρας στα ύδατα του νησιού Χοκάιντο, κοντά στην ακτή της Ρωσίας. Τα λυκόψαρα συνήθως ζουν στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό. Οντας κάτοικοι του απόλυτου βυθού, τρέφονται με μικρότερα πλάσματα κατά μήκος του πυθμένα.

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού έχει αναπτύξει μια φήμη λόγω του μεγέθους του και της τρομακτικής εμφάνισής του, ενώ έχει εμφανιστεί στη σειρά του Animal Planet «River Monsters».

Κανονικά φτάνει τα 1,2 μέτρα μήκος, ωστόσο το ψάρι που έπιασε ο Χιρακάσα ήταν περίπου 2 μέτρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το γεγονός προκαλεί επιπλέον ανησυχίες στους Ιάπωνες ψαράδες για τις επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα.

Η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκλήθηκε από σεισμό μεγέθους 8,9 Ρίχτερ το 2011. Ο σεισμός έσπασε το σύστημα ψύξης του πυρηνικού σταθμού, κάνοντας τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες να λιώσουν, απελευθερώνοντας ραδιενέργεια στον ωκεανό.

Ο σεισμός – που στοίχισε τη ζωή 18.500 ανθρώπων προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά την κατάρρευση του Τσερνομπίλ το 1986.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα ψάρια που έχουν αλιευθεί στα ύδατα γύρω από το σημείο περιέχουν ακτινοβολία 2,500 φορές παραπάνω από το ασφαλές όριο.

28702 28703 28704 28706

Η πηγή του άρθρου είναι αυτη καθώς κ πολλες ακομααν ψαξετε!

Πάμε να δούμε πως έχει η πραγματική κατάσταση!

Καταρχήν το ψάρι αυτό ονομάζεται λυκοψαρο,πάμε παρακάτω,

οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με ευρυγώνιο φακό με αποτέλεσμα ότι είναι κοντά στο φακό να φαίνεται μεγαλύτερο. (π.χ το κεφάλι του ψαριού και τα δάχτυλα του ψαρά). Οι ισχυρισμοί πως το λυκόψαρο είναι 2 μέτρα είναι ανυπόστατοι, εκτός αν ο ψαράς έχει 3,5 μέτρα ύψος. Στο λογαριασμό του twitter, δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στα άρθρα και αν δούμε και τις υπόλοιπες θα καταλάβουμε το μέγεθος του ψαριού, που είναι φυσιολογικό για το είδος, κάτι που το ξεκαθαρίζει και ο Ιάπωνας ψαράς.

28708 28709 28711 28712

Τέλος το ψάρι πιάστηκε ανοικτά των ακτών της νήσου Χοκάιντο κοντά ανατολική Ρωσία. πηγή

Ας ήμαστε λοιπόν περισσότερο προσεκτικοί σε οτι κυκλοφορεί στον χαώδη κόσμο του ίντερνετ.

Εμείς θα ήμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε το επόμενο hoax,μέχρι τότε μείνετε συντονισμενοι,και μην ψαρώνετε!

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

2 Comments
  • Spiros
    Posted at 23:45h, 28 September Reply

    Πολύ μου αρέσει το hoax busting! Κάντε κι’ άλλα με ότι αρλούμπα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να εξηγώ το προφανές..

Post A Comment

%d bloggers like this: