Η Facebook παρουσίασε τα πρώτα της έξυπνα γυαλιά – Τι προσφέρουν

Η Facebook παρουσίασε τα πρώτα της έξυπνα γυαλιά – Τι προσφέρουν

Η Facebook παρουσίασε τα πρώτα της έξυπνα γυαλιά, σε συνεργασία με την Ray-Ban EssilorLuxottica.

Τα γυαλιά επιτρέπουν στους χρήστες να ακούνε μουσική, να λαμβάνουν κλήσεις ή να τραβούν φωτογραφίες και σύντομα βίντεο και να τα μοιράζονται στις υπηρεσίες της Facebook χρησιμοποιώντας μια συνοδευτική εφαρμογή. Η εταιρεία είπε ότι η σειρά γυαλιών, που ονομάζεται Ray-Ban Stories, θα είναι διαθέσιμη από 299 δολάρια.

Άλλωστε, η Facebook είπε πέρυσι ότι απέχει πέντε έως δέκα χρόνια από το να είναι σε θέση να φέρει στην αγορά «αληθινά» γυαλιά AR, τα οποία θα «παρουσιάζουν» τα εικονικά αντικείμενα βάσει της οπτικής του χρήστη στον πραγματικό κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο διαδικτυακός κολοσσός δημιουργεί μια ομάδα που θα εργάζεται για την κατασκευή του metaverse, ενός κοινού εικονικού περιβάλλοντος, το οποίο στοιχηματίζει ότι θα είναι ο διάδοχος του mobile internet.

«Πιστεύαμε εδώ και πολύ καιρό ότι τα γυαλιά θα είναι ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας της επόμενης υπολογιστικής πλατφόρμας», δήλωσε ο Zuckerberg σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook την Πέμπτη.

Η Facebook, που έχει επικριθεί για τον χειρισμό των δεδομένων χρήστη, δήλωσε ότι δεν θα έχει πρόσβαση στα media που χρησιμοποιούν οι πελάτες των έξυπνων γυαλιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο των φωτογραφιών ή των βίντεο για εξατομίκευση διαφημίσεων και είπε ότι τα γυαλιά θα είναι μια «εμπειρία χωρίς διαφημίσεις».

Τα γυαλιά περιλαμβάνουν έναν προαιρετικό εικονικό βοηθό, ώστε οι φωτογραφίες και τα βίντεο να μπορούν να τραβηχτούν χωρίς χέρια, μέσω φωνητικών εντολών.

Πηγή: epixeiro.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment