Η Nokia θα εξαγοράσει την Alcatel

Η Nokia θα εξαγοράσει την Alcatel

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Nokia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Alcatel-Lucent. Οι συνομιλίες έχουν επιβεβαιωθεί από τη Nokia και αν είναι πετυχημένες, μια τέτοια συγχώνευση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή σε μερικά χρόνια. Οι αξίες των δύο αντίπαλων εταιριών κυμαίνονται στα €28 δισεκατομμύρια για τη Nokia και στα €11 δισεκατομμύρια για την Alcatel. Μία εξαγορά θα τοποθετούσε τη Nokia στα επίπεδα της Ericsson και της Huawei, με €25 δισεκατομμύρια έσοδα, αν βασιστούμε στα νούμερα του 2014 και πάνω από 100.000 υπαλλήλους.

Η συμφωνία ίσως να αντιμετωπίσει πολιτικές δυσκολίες, αφού η Alcatel-Lucent είναι Γαλλική εταιρία και η Γαλλική κυβέρνηση θέλει μεν να δημιουργήσει ισχυρές Ευρωπαϊκές εταιρίες που μπορούν να είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά η Alcatel θεωρείται σύμβολο της Γαλλικής επιχειρηματικότητας.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: