Η Samsung Electronics στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας αγοράς οθονών OLED

Η Samsung Electronics στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας αγοράς οθονών OLED

Η Samsung Electronics Co., Ltd., εξασφάλισε την κορυφαία θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις οθονών OLED, μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της μοντέλου της κατηγορίας, της Odyssey OLED G8, 34″ Gaming (G85SB). Σύμφωνα με την IDC (International Data Corporation), η Samsung Electronics έχει κατακτήσει την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά οθονών OLED, επιτυγχάνοντας το 34,7% του μεριδίου αγοράς, με βάση τα συνολικά έσοδα και την κορυφαία θέση στο μερίδιο αγοράς από πλευράς όγκου πωλήσεων, με το 28,3% των οθονών OLED που πωλήθηκαν το 2023.[1]

 

«Η αγορά των οθονών OLED είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Visual Display Business της Samsung Electronics. «Αυτό το επίτευγμα αποδεικνύει την προσπάθειά μας για την επίτευξη της αριστείας, καθώς και την κατανόηση των αναγκών των καταναλωτών, τους βασικούς παράγοντες στην παραγωγή εξαιρετικών οθονών OLED για παίκτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι απαιτούν υψηλές επιδόσεις».

 

Επίσης, η Samsung διατήρησε την ηγετική της θέση στη συνολική παγκόσμια αγορά οθονών gaming για πέμπτη συνεχή χρονιά, με το μερίδιο αγοράς να ανέρχεται στο 20,8% με βάση τα συνολικά έσοδα.[2]

 

Από τη είσοδό της στην αγορά οθονών OLED, η Samsung συνεχίζει να καινοτομεί και να δέχεται επαίνους για τις νέες οθόνες της, συμπεριλαμβανομένης της Odyssey OLED G9 (G95SC), η οποία αναγνωρίστηκε ευρέως από ειδικούς και κριτικούς παγκοσμίως.

 

Στην CES 2024, η Samsung ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς οθονών OLED, αποκαλύπτοντας τρία νέα προϊόντα:

  • Την Odyssey OLED G8 (G80SD), με ανάλυση 32″ 4K UHD, αναλογία διαστάσεων 16:9, ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκρισης 0,03ms (GtG[3])
  • Την Odyssey OLED G6 (G60SD), με ανάλυση QHD 27″, αναλογία διαστάσεων 16:9, ρυθμό ανανέωσης 360Hz και χρόνο απόκρισης 0,03ms (GtG)
  • Την ανανεωμένη Odyssey OLED G9 (G95SD), με διπλή ανάλυση QHD 49″ σε αναλογία διαστάσεων 32:9, ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκρισης 0,03ms (GtG) και νέα χαρακτηριστικά

 

Οι νέες οθόνες OLED έχουν εντυπωσιάσει τους πρώτους κριτικούς και έχουν ήδη κερδίσει βραβεία. Στην CES, η Odyssey OLED G9 ονομάστηκε CES® 2024 Innovation Awards Honoree.[4]

 

Η Samsung θα συνεχίσει να εξελίσσει τη σειρά των οθονών gaming παρουσιάζοντας νέα μοντέλα Odyssey OLED, καθένα από τα οποία θα αξιοποιεί την αποκλειστική τεχνολογία OLED της Samsung. Αυτή η καινοτομία ακολουθεί την επιτυχία της σειράς Odyssey Neo με τεχνολογία Quantum Mini LED, καθώς και της Odyssey Ark.

[1] IDC Q4 2023 Παγκόσμιο τριμηνιαίο gaming tracker

[2] IDC Q4 2023 Worldwide Quarterly Gaming Tracker, Η ταξινόμηση των οθονών παιχνιδιών βασίζεται σε κριτήρια IDC (πάνω από 144Hz από το 2Q2Q, πάνω από 100Hz πριν από αυτό), Value Based.

[3] Γκρι σε γκρι, μια μονάδα μέτρησης για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα pixel για να μεταβεί από το ένα επίπεδο του γκρι στο επόμενο.

[4] Τα Βραβεία Καινοτομίας CES βασίζονται σε περιγραφικό υλικό που υποβάλλεται στους κριτές. Η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA) δεν επαλήθευσε την ακρίβεια οποιασδήποτε υποβολής ή οποιωνδήποτε ισχυρισμών και δεν δοκίμασε το στοιχείο στο οποίο δόθηκε το βραβείο.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment