Η Xiaomi στη λίστα του Forbes “China ESG 50”

Η Xiaomi στη λίστα του Forbes “China ESG 50”

Το περιοδικό Forbes της Κίνας ενέταξε τη Xiaomi στη λίστα «China ESG 50» για το 2022. Το Forbes China δημοσίευσε την εναρκτήρια έκθεσή του για τη λίστα «China ESG 50», με σκοπό να αναγνωρίσει τις εταιρείες εκείνες που έχουν υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

«Είναι τιμή για εμάς η αναγνώριση των πρακτικών ESG που εφαρμόζουμε», δήλωσε ο Wang Xiang, πρόεδρος του ομίλου Xiaomi. «Ως μία από τρεις κορυφαίες εταιρείες smartphone παγκοσμίως και με την ηγετική πλατφόρμα AIoT για τους καταναλωτές, η Xiaomi έχει δεσμευτεί πλήρως να αξιοποιήσει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητά της, προκειμένου να δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομία για τους χρήστες, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες της και τον πλανήτη. Κοιτάζουμε μπροστά δίνοντας το καλό παράδειγμα και συνεχίζοντας να ενσωματώνουμε τις πρακτικές ESG στα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την εταιρική διακυβέρνηση και τις λειτουργίες μας».

Τα κριτήρια επιλογής του Forbes China για την ESG 50 βασίζονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών. Οι εταιρείες που καταγράφονται στη λίστα βρίσκονται επίσης στη λίστα Forbes Global 2000.

Η Xiaomi αναγνωρίζει τους πυλώνες της ESG ως θεμελιώδεις για την εταιρική στρατηγική της. Δημοσιεύει, από το 2018, την ετήσια έκθεσή της για την ESG, ενώ έχει ενστερνιστεί το Global Compact του ΟΗΕ και έχει δεσμευτεί στην υιοθέτηση των δέκα καθορισμένων αρχών της εταιρικής ευθύνης από το 2020. Τα επιτεύγματά της στην εφαρμογή των κριτηρίων ESG αναγνωρίστηκαν από το Επιμελητήριο Εισηγμένων Εταιρειών του Χονγκ Κονγκ το 2021, με την κατάκτηση του “Award of Excellence in ESG”.

Η Xiaomi έχει μειώσει την κατανάλωση πόρων και ελαχιστοποίησε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων της, αξιοποιώντας την πρόοδο της τεχνολογίας και βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες παραγωγής. Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μειώνονται σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της Xiaomi.

 

Ενδεικτικά παραδείγματα τρόπων με τους οποίους η Xiaomi έχει μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα αποτελούν τα ακόλουθα: H σειρά Xiaomi 12 διαθέτει πίσω κάλυμμα κατασκευασμένο από BASF Haptex®, ένα υλικό από πολυουρεθάνη (PU) που καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια, εκπέμπει 20% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου και χρησιμοποιεί 15% λιγότερο νερό σε σύγκριση με το συνθετικό δέρμα. Επιπλέον, οι ελαφριές παλέτες που χρησιμοποιούνται για την αποστολή των smartphones στο εξωτερικό εξοικονομούν ετησίως έως και 460 μετρικούς τόνους αεροπορικών καυσίμων ή 1.423 μετρικούς τόνους CO2e. Η Xiaomi ανακύκλωσε, επίσης, περισσότερα από 650.000 smartphones το 2021, από τα οποία το 80% – 90% μεταπωλήθηκαν.

Όσον αφορά στον κοινωνικό πυλώνα της ESG, η Xiaomi έχει οικοδομήσει μια ολοκληρωμένη δομή διακυβέρνησης για την προστασία της ασφάλειας των δεδομένων και του απορρήτου των χρηστών. Η Xiaomi δημιούργησε την Επιτροπή Ασφάλειας και Απορρήτου της το 2014. Το 2018, υιοθέτησε τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Xiaomi συνεχίζει να υποβάλλει σε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες τον έλεγχο των πρακτικών προστασίας δεδομένων και απορρήτου των χρηστών. Τον περασμένο χρόνο, δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση διαφάνειας, καθιστώντας τη Xiaomi ως την πρώτη εταιρεία smartphone Android που προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση. Η Xiaomi απέκτησε φέτος το πιστοποιητικό εγγραφής του NIST CSF (National Institute of Standards and Technology, Cybersecurity Framework), ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες της για την προστασία της ασφάλειας των δεδομένων.

Tags:
,
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment