Υπέρυθρη κάμερα που φωτογραφίζει τα αέρια του θερμοκηπίου

Υπέρυθρη κάμερα που φωτογραφίζει τα αέρια του θερμοκηπίου

Ερευνητές στη Σουηδία παρουσίασαν την πρώτη κάμερα που φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί στον αέρα το μεθάνιο που υπάρχει γύρω μας

Eπιστήμονες των πανεπιστημίων της Στοκχόλμης και του Λινκέπινγκ, δημιούργησαν μία πολύ ευαίσθητη υπέρυθρη κάμερα με την οποία μπορούν να δουν να μετρήσουν το μεθάνιο ακόμη και κοντά στην επιφάνεια του εδάφους.

>Η υπέρυθρη κάμερα ζυγίζει 35 κιλά και έχει διαστάσεις 50Χ45Χ25 εκατοστών και μπορεί να καταγράψει την ίδια υπέρυθρη ακτινοβολία της Γης, που απορροφά το μεθάνιο και είναι σε θέση να ξεχωρίσει το μεθάνιο από τα άλλα «αέρια του θερμοκηπίου». Το μεθάνιο παράγεται από διάφορες πηγές στον πλανήτη μας, ανθρωπογενείς και μη.

Τέλος η κάμερα αυτή, μπορεί να μετρήσει τις εκπομπές μεθανίου σε υπονόμους, κτηνοτροφικές μονάδες, λίμνες, μονάδες καύσης κ.α. και για την ώρα δοκιμάζεται και σε μεγάλα υψόμετρα.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment

Post A Comment

%d bloggers like this: