Λύκειο στην Νορβηγία θα διδάσκει eSports

Λύκειο στην Νορβηγία θα διδάσκει eSports

Η διάδοση των eSports ολοένα και μεγαλώνει, αναγάγοντας το ανταγωνιστικό gaming σε επάγγελμα ή και άθλημα, γεγονός που προκαλεί ενστάσεις για το αν οι επαγγελματίες gamers πρέπει να θεωρούνται αθλητές ή όχι. Παρ ‘όλα αυτά, η δημοτικότητα των eSports έχει εκτοξευτεί σήμερα σε υπερθετικό βαθμό, με την δημιουργία τουρνουά για games όπως το Dota 2, με εξωφρενικά χρηματικά έπαθλα.

Έτσι λοιπόν η Activision διεξάγει το τουρνουά Call of Duty: World League, όπου ομάδες από όλον τον κόσμο θα ανταγωνιστούν στο Call of Duty: Black Ops 3. Η πρώτη φάση ξεκίνησε χτες για Ευρώπη και Αμερική ενώ για Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε από την Δευτέρα. Για 11 εβδομάδες οι ομάδες θα ανταγωνίζονται κάθε Τρίτη και Τέταρτη, ενώ οι τελικοί θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο κυνηγώντας το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, συμφωνείτε; Εάν ενδιαφέρεστε μπορείτε να παρακολουθείτε τα matches μέσω του esports site του Call of Duty.

Λύκειο για eSports στη Νορβηγία

Με αφορμή λοιπόν το γεγονός ότι το gaming, τυπικά ή άτυπα, αποτελεί επάγγελμα/άθλημα και μάλιστα εάν κάποιος είναι χαρισματικός μπορεί να κερδίσει χρήματα που ξεπερνούν ετήσια εισοδήματα ακόμα και των πιο καλοπληρωμένων επαγγελμάτων, το λύκειο Garnes Vidaregåande Skule στην πόλη Bergen της Νορβηγίας ανέλαβε μια πολύ καινοτόμα πρωτοβουλία. Να δημιουργήσει τμήματα διδασκαλίας eSports, ξεκινώντας από τον προσεχή Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα θα διδάσκονται μαθήματα Dota 2, League of Legends και , ενώ μέσω online ερωτηματολογίου οι μαθητές μπορούν να προτείνουν επιπλέον video games. Οι μαθητές θα διδάσκονται το video game της επιλογής τους για πέντε ώρες την εβδομάδα, ενώ στα πλαίσια του μαθήματος θα συμπεριλαμβάνονται σωματικές ασκήσεις, εξάσκηση αντανακλαστικών αλλά και συμβουλές διατροφής και τρόπου ζωής. Για αρχή το μάθημα θα είναι επιλογής, ενώ ακόμα δεν έχουν προσδιορίσει οι σχετικές λεπτομέριες που αφορούν την διεξαγωγή του. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθούν ομάδες που θα κυριαρχούν στην Νορβηγική σκηνή των eSports σε βάθος χρόνου τριετίας, αλλά και να αποτελέσει έμπνευση και για τα υπόλοιπα λύκεια της Νορβηγίας να εισάγουν την εκμάθηση των eSports.

Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε με την απόφαση του λυκείου Garnes Vidaregåande Skule να προάγει το ανταγωνιστικό gaming στους μαθητές του; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

 

πηγη

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment