Mark Zuckerberg:Εγινε πατέρας και κάνει μια από τις μεγαλύτερες δωρεές στην ιστορία

Mark Zuckerberg:Εγινε πατέρας και κάνει μια από τις μεγαλύτερες δωρεές στην ιστορία

Με μια συγκινητική ανάρτηση, αλλά και με μια εκπληκτική κίνηση πανανθρώπινης απήχησης, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε προ λίγης ώρας ότι έγινε πατέρας και με αφορμή το χαρμόσυνο γεγονός, πρόκειται να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του Facebook που ανήκουν σε αυτόν και τη σύζυγό του Priscilla, αξίας 45 δισ. δολαρίων.

Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ. Στην ανάρτησή του που έχει τη μορφή επιστολής προς τη νεογέννητη κόρη του, Max, o ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του, εκθέτουν μια σειρά από σκοπούς που θα υπηρετήσει η δωρεά τους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πρόοδο της ανθρωπότητας και την προάσπιση της ισότητας.

Η δωρεά, την οποία θα διαχειριστεί ένας ήδη κατοχυρωμένος οργανισμός, ονόματι Chan Zuckerberg Initiative, θα γίνει σε βάθος χρόνου και περιλαμβανει πρωτοβουλίες που αφορούν στην χρηματοδότηση της έρευνας στην ιατρική, την παροχή ευκαιριών σε δοκιμαζόμενες, λιγότερο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη και την διασφάλιση της πρόσβασης στην πληροφορία, αλλά και την εξάλειψη των ανισοτήτων. “Η κοινωνία μας είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό όχι εξαιτίας της αξίας της δικαιoσύνης, ούτε λόγω φιλανθρωπίας αλλά για το μεγαλείο της ανθρώπινης προόδου”, αναφέρει σε μια φράση που συμπυκνώνει το πνεύμα της χειρονομίας του ζεύγους Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook.

Σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας, των ΜΜΕ, της showbiz, της πολιτικής και αλλού έχουν σπεύσει να συγχαρούν τους νέους γονείς, αλλά και να αποθεώσουν την γενναιόδωρη δέσμευση του Ζούκερμπεργκ και της συζύγου του, προς την ανθρωπότητα. Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που ήδη επισημαίνουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ του νεοσυσταθέντος οργανισμού του Mark Zuckerberg και της Priscilla Chan με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates, του συν-ιδρυτή της Microsoft και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Bill Gates.

Κάτι το οποίο δεν μειώνει επουδενί την αξία τους, αφού και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για σημαντικές δωρεές (το ίδρυμα Gates έχει δωρίσει 44 δισ. δολάρια έως σήμερα) που προέρχονται από περιουσίες που αποκτήθηκαν στην Σϊλικον Βάλεϊ. “Κάνοντας συνεργασίες με σχολεία, κέντρα υγείας, ενώσεις γονέων, και τοπικές κυβερνήσεις και μόνο αν διασφαλίσουμε πως όλα τα παιδιά του κόσμου χαίρουν σωστής διατροφής και φροντίδας, ξεκινώντας έτσι από τις νέες γενιές, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε ίσες ευκαιρίες πρός όλους. Θα πάρει χρόνια να αναπτύξουμε αυτό το μοντέλο στο έπακρο. Αλλά είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς συνδέονται στενά η ανθρώπινη πρόοδος και η προώθηση της ισότητας. Εάν επιθυμούμε και τα δύο, θα πρέπει πρώτα να χτίσουμε ανεκτικές και υγιείς κοινότητες”, αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής προς την κόρη τους, το ζεύγος Chan – Zuckerberg.

files

Πηγή

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

2 Comments

Post A Comment