Μετά από 30 χρόνια ThinkPads, η Lenovo αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ένα ThinkPhone

lenovo-thinkphone

Μετά από 30 χρόνια ThinkPads, η Lenovo αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ένα ThinkPhone

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι φορητοί υπολογιστές ThinkPad για υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια και η Lenovo το γιορτάζει προσθέτοντας έναν νέο κινητό σύντροφο: το ThinkPhone. Σχεδιασμένο για επαγγελματίες της πληροφορικής για να συνδυάζεται άψογα με τους υπολογιστές ThinkPad, το κινητό λανσάρεται “τους επόμενους μήνες”.

Επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που σχετίζονται με την πληροφορική, το τηλέφωνο διαθέτει έναν διακριτικό επεξεργαστή για την απομόνωση ευαίσθητων δεδομένων, όπως PIN, κωδικούς πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης. Υποστηρίζει τη σουίτα ασφαλείας ThinkShield της Lenovo, μια άλλη μεταφορά από τον κόσμο των υπολογιστών με επίκεντρο τις επιχειρήσεις, καθώς και το Moto Secure, έναν κόμβο για χαρακτηριστικά ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Επιπλέον, οι διαχειριστές IT μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως το Moto OEMConfig ή το Moto Device Manager για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις οθόνης κλειδώματος, τις ειδοποιήσεις δικτύου ή το scrambling της διάταξης pin.

Οι προδιαγραφές του ThinkPhone δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, καθώς τρέχει Android 13 με ένα system-on-chip Snapdragon 8+ Gen 1. Διαθέτει οθόνη pOLED 6,6 ιντσών με ανάλυση 2400 x 1080 (394 ppi). Το τηλέφωνο 5G υποστηρίζει επίσης WiFi 6E και η διάρκεια ζωής του υπολογίζεται σε 36 ώρες ανά φόρτιση. Διαθέτει κάμερα 50MP “Ultra Pixel” και προσφέρει βαθμίδες αποθήκευσης σε 128GB, 256GB και 512GB (και 8GB ή 12GB RAM). Έχει πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει σε βύθιση από 1,5 μέτρο για 30 λεπτά.

το πλάι του τηλεφώνου υπάρχει ένα προσαρμόσιμο κουμπί που η εταιρεία προτείνει να προγραμματίσετε για την εκκίνηση επαγγελματικών εφαρμογών ή την ενεργοποίηση λειτουργιών συγχρονισμού υπολογιστή/κινητού. Σε συνεργασία με τη Microsoft, η Lenovo εργάζεται επίσης για την προσθήκη push-to-talk για το Microsoft Teams μέσω του πλευρικού κουμπιού. Οι δύο συνεργάτες συνεργάστηκαν επίσης για την αποστολή του τηλεφώνου με προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Microsoft 365, Outlook και Teams.

Η κατασκευή του τηλεφώνου είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το στρατιωτικό πρότυπο (MIL-STD 810H), χρησιμοποιώντας “ελαφριά ίνα αραμιδίου που είναι ισχυρότερη από το ατσάλι” και αλουμίνιο ποιότητας αεροσκάφους. Η πρόσοψή του είναι Gorilla Glass Victus.

Η Lenovo δεν έχει ανακοινώσει την τιμολόγηση του κινητού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και “επιλεγμένες χώρες της Ασίας”. Αντ’ αυτού, επισημαίνει στα τμήματα πληροφορικής να επικοινωνήσουν με τους τοπικούς αντιπροσώπους πελατών τους ενόψει της κυκλοφορίας του στις αρχές του 2023.

 

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment