Συνεργασία Microsoft – Space Jam: A New Legacy

Συνεργασία Microsoft – Space Jam: A New Legacy

Ο LeBron James, ο Bugs Bunny και το Xbox προσκαλούν τους fans να δημιουργήσουν το arcade παιχνίδι για το Space Jam: A New Legacy!

Η Microsoft και το Space Jam: A New Legacy ξεκινούν μια επική συνεργασία ενόψει της κυκλοφορίας της ταινίας το 2021. Το Xbox, ο Bugs Bunny και ο LeBron James ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν το κοινό να δημιουργήσει το arcade παιχνίδι που θα βασιστεί στη νέα ταινία.

Όπως ανακοινώθηκε στο Instagram, ο LeBron και ο Bugs Bunny αναζητούν τις καλύτερες ιδέες του κοινού για το παιχνίδι. Όσο πιο τρελές τόσο το καλύτερο! Από τις 14 και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, οι fans ηλικίας 14 ετών και άνω, θα μπορούν να… καρφώσουν εντυπωσιακά, καταθέτοντας τις ιδέες τους στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι να διαβάσουν τους επίσημους όρους, να επιλέξουν το είδος του παιχνιδιού με μια χαρακτηριστική εικόνα και να περιγράψουν την ιδέα τους σε λιγότερες από 500 λέξεις.

Δύο τυχεροί νικητές θα δουν τις ιδέες τους να ζωντανεύουν στο επίσημο arcade παιχνίδι Space Jam: A New Legacy, που θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate το 2021. Τα ονόματα των νικητών θα συμπεριληφθούν στα credits του παιχνιδιού ενώ θα λάβουν και τα εξής μοναδικά έπαθλα:

  • Ένα αποκλειστικό και συλλεκτικό πακέτο με ενθύμια υπογεγραμμένα από τον LeBron James

  • Επίσημο merch του Space Jam: A New Legacy και VIP πακέτα της Nike

  • Ένα εξατομικευμένο Xbox Series S

  • Μια ιδιωτική προβολή της ταινίας για την οικογένεια και τους φίλους τους

  • Ένα virtual workshop προγραμματισμού της Microsoft για την τοπική τους κοινότητα

Για να δώσει ώθηση στη δημιουργικότητα των προγραμματιστών κάθε ηλικίας, το Microsoft Store θα φιλοξενήσει δωρεάν virtual workshops για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με θέμα το Space Jam: A New Legacy. Οι μαθητευόμενοι θα φτιάξουν ένα playable prototype του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας blockbased προγραμματισμό μέσω της πλατφόρμας MakeCodeArcade, ενώ παράλληλα θα μάθουν για τα επαγγελματικά προσόντα και τις STEAM καριέρες που σχετίζονται με το σχεδιασμό παιχνιδιών.

Τα θεματικά workshops προγραμματισμού είναι διαθέσιμα online στο aka.ms/SJANLcoding. Περισσότερα δωρεάν workshops που προσφέρουν νέες δεξιότητες και ψυχαγωγούν τα παιδιά στις γιορτές, βρίσκονται διαθέσιμα εδώ.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο μαθήματα Microsoft Learn για πιο έμπειρους προγραμματιστές, νέους, μαθητές λυκείου ή πανεπιστημίου και ενήλικες. Αυτά επικεντρώνονται στο πως ένας προπονητής μπορεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις χρησιμοποιώντας τα στατιστικά των παικτών του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Στο πρώτο μάθημα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προβλέψουν τα efficiency ratings μέσω μηχανικής μάθησης και Visual Studio Code, με την χρήση δεδομένων από αληθινούς παίκτες αλλά και τους αστέρες της Tune Squad. Το δεύτερο μάθημα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εφαρμογής που μέσω αλγορίθμων θα βοηθά τον προπονητή να αποφασίσει ποιος παίκτης χρειάζεται τις απαραίτητες ανάσες και ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τη νίκη για την ομάδα. Μπορείτε να ηγηθείτε μιας dream team;

Ο LeBron James και οι συμπρωταγωνιστές του, Don Cheadle και Cedric Joe θα συνδράμουν στην παρουσίαση του Microsoft Store και των μαθημάτων Learn με σύντομα βίντεο που θα αφορούν τη δύναμη της επιστήμης των υπολογιστών και του προγραμματισμού. Στην ταινία, ο Joe υποδύεται τον γιο του LeBron, Dom, που ονειρεύεται να γίνει developer παιχνιδιών.

Το Xbox ανυπομονεί να ενώσει τις δυνάμεις του με το Space Jam: A New Legacy, ώστε να στηρίξει την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών. Ο διαγωνισμός για το παιχνίδι μαζί με τα workshops προγραμματισμού και τα μαθήματα συμβαδίζουν με το γενικότερο skilling initiative της Microsoft, που στόχο έχει να βοηθήσει 25 εκ. ανθρώπους – μεταξύ των οποίων και όσων προέρχονται από κοινότητες με περιορισμένη εκπροσώπηση – να αποκτήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και να τις εφαρμόσουν στο αντικείμενό τους.

Η Microsoft και η Warner Bros. θα μοιραστούν περισσότερες συναρπαστικές πληροφορίες και νέα τους επόμενους μήνες, ενόψει της επίσημης κυκλοφορίας του Space Jam: A New Legacy και του παιχνιδιού μέσα στο 2021.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment