ΝΑΣΑ, συναγερμός για αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη

ΝΑΣΑ, συναγερμός για αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη

Ενας αστεροειδής που πρόκειται να περάσει από την γειτνονία της Γη παρακολουθείται στενά από τη ΝΑΣΑ. Το ουράνιο σώμα με διάμετρο τουλάχιστον 30 μέτρων θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές αν έμπαινε στην ατμόσφαιρα και έπεφτε στην επιφάνεια του πλανήτη. Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε το 2013 όταν πέρασε και πάλι κοντά από την Γη. Υπολογίζεται ότι θα περάσει από την Γη στις 5 Μαρτίου, σε απόσταση μόλις 17.700 χιλιομέτρων. Για να γίνει πιο κατανοητή αυτή η απόσταση, σκεφτείτε ότι ισούται με το ένα εικοστό της απόστασης ανάμεσα στον πλανήτη μας και τη Σελήνη, ή με την απόσταση που μας χωρίζει με τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους που κινούνται σε τροχιά γύρω από την Γη.

Η πιθανότητα μιας σύγκρουσης με την Γη είναι μια προς 250 εκατομμύρια, όπως λένε οι αμερικανοί επιστήμονες.

Το ουράνιο σώμα ονομάζεται TX68 και την προηγούμενη φορά που πέρασε από την περιοχή μας ήταν ορατό για τρεις συνεχόμενες νύχτες. Η επόμενη φορά που θα μας πλησιάσει υπολογίζεται για τις 28 Σεπτεμβρίου του 2017.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: