Νέοι υπολογιστές που διαβάζουν τα συναισθήματα από το MIT.

Νέοι υπολογιστές που διαβάζουν τα συναισθήματα από το MIT.

O Δρ Daniel McDuff, ο οποίος έλαβε το διδακτορικό του από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, προσπαθεί να δημιουργήσει υπολογιστές μέσα από το Media Lab του πανεπιστημίου, που θα έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν πώς αισθάνεται κανείς πραγματικά.

Χρησιμοποιώντας απλά μια κάμερα ο υπολογιστής θα μπορεί να αναγνωρίσει μια σειρά από διαφορετικές κινήσεις του προσώπου ξεκινώντας από το κατσούφιασμα και φτάνοντας μέχρι το χαμόγελο. Αυτή τη στιγμή στο σύστημα έχουν κατηγοριοποιηθεί επτά κοινές συναισθηματικές καταστάσεις: η θλίψη, η διασκέδαση, η έκπληξη, ο φόβος, η χαρά, η αηδία και η περιφρόνηση.

Ο υπολογιστής αυτός περιέχει μία τεράστια βάση δεδομένων τεσσάρων εκατομμυρίων βίντεο με διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις από εθελοντές και ερευνητές.

Τέλος, το επόμενο σχέδιο του Δρ McDuff σύμφωνα με αυτόν είναι να ενσωματώσει την ανάλυση φωνής και άλλα μέτρα για τη σωματική ευεξία, όπως τον καρδιακό ρυθμό και χειρονομίες.

via

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

2 Comments

Post A Comment