Τέλος στο μυστήριο του Bitcoin: Ο δημιουργός του μόλις αποκάλυψε την ταυτότητά του

Τέλος στο μυστήριο του Bitcoin: Ο δημιουργός του μόλις αποκάλυψε την ταυτότητά του

O Αυστραλός επιχειρηματίας Craig Wright παραδέχτηκε δημοσίως πως αυτός είναι ο δημιουργός του Bitcoin, γνωστός και με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, δίνοντας έτσι τέλος σε μακροχρόνιες εικασίες και υποθέσεις. Ο Wright αποκάλυψε την ταυτότητά του σε τρεις οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης – το BBC, τον Economist και το GQ.

Προκειμένου να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε μπροστά στον δημοσιογράφο του BBC νομίσματα Bitcoin που τεκμηριωμένα ανήκουν στον ιδρυτή τους. Ο Craig Wright υπέγραψε ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά «κλειδιά» που δημιουργήθηκαν στις πρώτες ημέρες ανάπτυξης του bitcoin.

Ο Dorian Satoshi Nakamoto είχε εσφαλμένα θεωρηθεί ως ο ιδρυτής του Bitcoin το 2014, κάτι που προκάλεσε έφοδο των αρχών στο σπίτι του “Ήμουν στο κύριο μέρος της, αλλά και άλλοι άνθρωποι με βοήθησαν”, είπε σχετικά με την ανάπτυξη του Bitcoin. Με την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, ελπίζει να θέσει τέλος σε εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του “Satoshi Nakamoto”.

Το New Yorker, το Fast Company, το Newsweek και πολλοί άλλοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν διεξάγει μακροχρόνιες σχετικές έρευνες με σκοπό να βρουν τον ιδρυτή του Bitcoin, αλλά κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να είναι βέβαιος. “Αυτό προκάλεσε πολλά προβλήματα σε ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφέρομαι και δεν το ήθελα” είπε ο Wright εξηγώντας τους λόγους της αποκάλυψης. Τα μέσα ενημέρωσης ιχνηλατούν εδώ και χρόνια αυτούς τους μυστηριώδεις πληροφορικάριους που, πίσω από το ψευδώνυμο αυτό, επινόησαν το 2009 το λογισμικό από το οποίο προήλθε το bitcoin. «Είναι η παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή 10 bitcoin στον Χαλ Φίνεϊ τον Ιανουάριο (του 2009) στην πρώτη συναλλαγή με bitcoin», δήλωσε ο επιχειρηματίας κατά την επίδειξη την οποία έκανε ενώπιον των τριών μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα από συμβατικά νομίσματα όπως το ευρώ ή το δολάριο, το bitcoin δεν εκδίδεται από καμία κεντρική τράπεζα, αλλά δημιουργείται από χιλιάδες υπολογιστές στον κόσμο (μια διαδικασία που αποκαλείται “mining”).

Το bitcoin που χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες διαδικτυακές ιστοσελίδες ακόμη και από ορισμένα «πραγματικά» καταστήματα, μπορεί να ανταλλαγεί με υπηρεσίες (για την πληρωμή μιας διαδρομής με ταξί, για παράδειγμα), με εμπορεύματα αλλά και με άλλα νομίσματα από τη στιγμή που το άλλο μέρος της συναλλαγής αποδέχεται τον εντολέα. Εργαλείο, σύμφωνα με τους επικριτές του, κάθε παράνομης συναλλαγής λόγω της ανωνυμίας των πληρωμών, το bitcoin είναι, εξάλλου, στην παρούσα μορφή του, ευεπίφορο στην κλοπή ή σε κάθε άλλη επιχείρηση απάτης και πολλές χώρες σκέπτονται να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για τη χρήση του. Πηγή: www.lifo.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.