Ο γραφικός χαρακτήρας του Albert Einstein γίνεται γραμματοσειρά για υπολογιστές

Ο γραφικός χαρακτήρας του Albert Einstein γίνεται γραμματοσειρά για υπολογιστές

Για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την διατύπωση της θεωρίας της Σχετικότητας, μία ομάδα ερευνητών μετατρέπει τον γραφικό χαρακτήρα του Albert Einstein σε γραμματοσειρά για υπολογιστές, ώστε να μπορείτε να γράφετε σαν ιδιοφυΐα.

Το «Albert Einstein Font» βασίζεται σε εκατοντάδες χειρόγραφα του διάσημου επιστήμονα, από τα οποία οι ερευνητές εκμαίευσαν τον γραφικό του χαρακτήρα προκειμένου να τον μετατρέψουν σε γραμματοσειρά υπολογιστών

Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του τυπογράφου Harald Geisler και της πρώην χορεύτριας Liz Waterhouse. Το 2009, η Waterhouse κοιτούσε λέξεις χειρόγραφου στυλ τυπωμένες σε μια χαρτοπετσέτα στη Φρανκφούρτη, Γερμανία, όταν ρώτησε Geisler αν θα μπορούσε να σχεδιάσει μια τέτοια γραμματοσειρά. Ετσι μαζί, αποφάσισαν να αναπτύξουν γραμματοσειρές με βάση το γραφικό χαρακτήρα καινοτόμων στοχαστών.

Μέσω του Kickstarter, το πρότζεκτ έχει ήδη φτάσει τα 7.000 δολάρια από τα 15.000 δολάρια που ήταν ο αρχικός στόχος και βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση.

einstein1954

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment