Ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο

Ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο

Μόλις ενός κυβικού χιλιοστού, ο Michigan Micro Mote (M^3) είναι ο μικρότερος αυτόνομος υπολογιστής στον κόσμο. Φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δούλευαν πάνω σε αυτό το πρότζεκτ την τελευταία δεκαετία.

Παρά τι μικροσκοπικό μέγεθός του, ο M^3 μπορεί να βγάζει φωτογραφίες, να «διαβάζει» τη θερμοκρασία και τιμές πίεσης. Οι ερευνητές φιλοδοξούν να το εγκαταστήσουν σε μία πλειάδα εφαρμογών, από ιατρικών έως βιομηχανικών σκοπών. Χάρη στο μέγεθός του, αυτός ο υπολογιστής μπορεί να μπει στο σώμα, για να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, ή να «διαβάσει» την πίεση και τη θερμοκρασία. Αλλά και η πετρελαϊκή βιομηχανία ενδιαφέρεται για αυτό τον υπολογιστή, τον οποίο μπορεί να βάλει στις πηγές, για να εντοπίσει υπολείμματα πετρελαίου, για να αντληθούν πριν προχωρήσουν σε νέες πηγές.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάποτε οι άνθρωποι θα μπορούν να βάλουν το M^3s σε κλειδιά, πορτοφόλι ή ό,τι άλλο δεν θέλουν να χάσουν. Στη συνέχεια, μέσω κεντρικού συστήματος, θα μπορούν να τα εντοπίζουν μέσα στο σπίτι τους.

 

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: