Οι σταρ του Youtube δεν είναι και τόσο πλούσιοι

Οι σταρ του Youtube δεν είναι και τόσο πλούσιοι

Φήμες λένε πως οι σταρ του Youtube βγάζουν εκατομμύρια και ζουν μια χλιδάτη ζωή, ανεβάζοντας μόνο βιντεάκια στο δημοφιλή ιστότοπο. Είναι όμως αλήθεια όσα λέγονται;

Η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις όποιες διαδόσεις. Ναι, οι αστέρες του Youtube βγάζουν χρήματα, ωστόσο, ο ιστότοπος τους κρατά το 45% των εσόδων από τις διαφημίσεις. Αυτό, βέβαια, πριν από τους φόρους και τα έξοδα λειτουργικού κόστους και μοντάζ.

Το Statsheep, ένα site στατιστικών εκτιμήσεων σχετικά με τα κανάλια του Youtube, εκτιμά ότι το PewDiePie κερδίζει πραγματικά κάτι παραπάνω από 9,5 εκατ. ευρώ το χρόνο! Αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο ποσό για κάποιον που απλά κάνει αστεία για τα video games.

Κι όμως αυτό το ποσό θα το κέρδιζε πριν έρθουν το Youtube και οι φόροι. Το κέρδος του PewDiePie είναι περίπου 3,6 εκατ. ευρώ.

Ομως, δεν είναι όλοι αστέρες του Youtube σαν το Pew να κερδίζουν τόσα πολλά. Υπάρχει και η άλλη πλευρά που βγάζει καθαρό κέρδος από αυτή τη δουλειά μόλις 920 ευρώ.

Η Olga Key κάνει μονολόγους μπροστά στη κάμερα για την ζωή των γυναικών στη Αμερική. Το παιχνίδι με τους αριθμούς γι’ αυτή μάλλον είναι σκληρό, καθώς δεν αγγίζει ούτε το ελαχιτο του Pew.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια κέρδισε από 9 έως 25 χιλιάδες ευρώ. Εχει 1 εκατ. subscribers και φτιάχνει περίπου 20 βίντεο την εβδομάδα. Σπαταλά από 460 μέχρι 640 ευρώ σε λειτουργικά έξοδα.

Μπορεί να φαίνονται λαμπεροί και χαλαροί, ωστόσο, οι περισσότεροι σταρ του Youtube δεν βγάζουν όσα κανείς φαντάζεται. Είναι τέλειο να έχει το δικό σου κανάλι στο Youtube και να σε αναγνωρίζει ο κόσμος, αλλά δεν είναι και η καλύτερη επένδυση.

Πηγή: Business Insider

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment