Οικοδομώντας Κοινότητες Κοινών – Ένα ντοκυμαντέρ για τα Δίκτυα στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας

Οικοδομώντας Κοινότητες Κοινών – Ένα ντοκυμαντέρ για τα Δίκτυα στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας

Ελληνική προσπάθεια παραγωγής ντοκυμαντέρ στο Σαραντάπορο Ελασσόνας με την βοήθεια crowdfunding campaign στο GOTEO.org

Στο Σαραντάπορο έχει φτιαχτεί ένα κοινοτικό, ασύρματο δίκτυο, με το οποίο συνδέονται τα γύρω χωριά μεταξύ τους αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του διαδικτύου. Τώρα ευελπιστούν να ολοκληρώσουν το ντοκυμαντέρ τους για την όλη προσπάθεια αναρτώντας καμπάνια crowdfunding στο GOTEO.org.

Όπως λένε οι ίδιοι:

«Η προσπάθειά μας έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινής χρήσης ασύρματης δικτυακής υποδομής (infrastructure as a commons) και την οικοδόμηση μιας κοινότητας γύρω από αυτή. Δεν πρόκειται απλά και μόνο για την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι ντόπιοι συμμετέχουν ενεργά διαθέτοντας χώρο στα σπίτια τους για να φιλοξενηθεί ο απαραίτητος δικτυακός εξοπλισμός, σχηματίζοντας τοπικές ομάδες υποστήριξης για την ανάπτυξη και συντήρηση της υποδομής, την απόκτηση και ανταλλαγή γνώσεων στις σύγχρονες τεχνολογίες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσωπική επαφή και την συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. Μέσα από αυτή την εμπειρία μας η επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο όχι μόνο για ανάπτυξη, λειτουργία και επέκταση κοινοτικών ασύρματων δικτύων, αλλά και για την οικοδόμηση κοινοτήτων που έχουν ως στόχο την τοπική ανάπτυξη και την συνεργατικότητα για την παραγωγή κοινών αγαθών.»

Η όλη προσπάθειά τους πλέον έχει ως στόχο να αναζωογονήσουν την τοπική οικονομία, η οποία όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, πλήττεται από την πολύχρονη οικονομική κρίση. Το ντοκυμαντέρ, το οποίο προσπαθούν να χρηματοδοτήσουν μέσω της crowdfunding πλατφόρμας του GOTEO.org, έχει ως στόχο την ανάδειξη της όλης προσπάθειας από την τοπική κοινότητα. Σκιαγραφώντας το project από την αρχή του, το όλο ιστορικό, την φιλοδοξία του και τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνική ζωή του τόπου. Η κοινωνική χρηματοδότηση θα βοηθηθεί στην ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ, όπως επίσης και την διαφήμιση και προβολή του όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή του.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο εγχείρημα εδώ.

John Doe
petsoukos@gmail.com
2 Comments

Post A Comment