Ποιός αγόρασε το Google.com για ένα ολόκληρο λεπτό

Ποιός αγόρασε το Google.com για ένα ολόκληρο λεπτό

Ένας πρώην υπάλληλος της Google, κατάφερε να γίνει ιδιοκτήτης του πολυτιμότερου και δημοφιλέστερου σάιτ στον κόσμο, του google.com, για ένα ολόκληρο λεπτό, αναφέρει το Business Insider.

Όπως ανέφερε στο σάιτ, ο Sanmay Ved, πριν μερικές μέρες, αναζητώντας ελεύθερα ονόματα για το σάιτ του, στην υπηρεσία κατοχύρωσης ονομάτων και ηλεκτρονικών διευθύνσεων Google Domains, έβαλε για πλάκα το Google.com και προς μεγάλη του έκπληξη, διαπίστωσε ότι το όνομα ήταν διαθέσιμο για αγορά, στην τιμή των 12 δολαρίων.

Ο πρώην υπάλληλος της Google, έσπευσε να κατοχυρώσει το domain, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 12 δολαρίων. Μια συναλλαγή που το σύστημα αποδέχτηκε. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Ved, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν επρόκειτο περί λάθους του συστήματος, απέκτησε δικαιώματα διαχειριστή ολόκληρου του Google.com και άρχισε να λαμβάνει email με εμπιστευτικές πληροφορίες για την εταιρεία, τραβώντας ασταμάτητα φωτογραφίες την οθόνη του.

Ο Ved έστειλε απευθείας όλες τις πληροφορίες και τα emails που έλαβε, στους διαχειριστές της Google, οι οποίοι έσπευσαν να διορθώσουν συστημικά την αμέλειά τους, αποκτώντας και πάλι την κυριότητα του Google.com, μέσα σε ένα λεπτό.

“Μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι υπήρξα ιδιοκτήτης του Google.com για ένα ολόκληρο λεπτό”

αναφέρει ο Ved στο post του στο LinkedIn, όπου περιγράφει την εμπειρία του.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment

Post A Comment