Εξοικονόμηση μπαταρίας κινητού: Πως να το πετύχετε

battery-smartphone

Εξοικονόμηση μπαταρίας κινητού: Πως να το πετύχετε

Ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς από εμάς είναι η εξοικονόμηση μπαταρίας κινητού

Ένα πλεονέκτημα των μεγαλύτερων smartphones είναι ότι υπάρχει χώρος για μεγαλύτερες μπαταρίες. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι πια τόσο ενοχλητική όσο παλιά, αλλά το άγχος για το αν θα ξεμείνει από ενέργεια εξακολουθεί να είναι συνηθισμένο. Πολλές από τις συμβουλές που κυκλοφορούν εκεί έξω σχετικά με το πώς να εξοικονομήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας είναι ξεπερασμένες ή αμφίβολες, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για την εξοικονόμηση μπαταρίας σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι.

Ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας

Όλα τα smartphones διαθέτουν κάποια μορφή λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που διακόπτει ή μειώνει ορισμένες λειτουργίες, δραστηριότητες και οπτικά εφέ. Αυτές οι λειτουργίες είναι ιδανικές για τη διατήρηση της πολύτιμης διάρκειας ζωής της μπαταρίας όταν η μπαταρία σας είναι χαμηλή, ειδικά αν θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσετε σε έναν φορτιστή.

Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Η φωτεινότητα της οθόνης έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εξοικονόμηση μπαταρίας κινητού , γι’ αυτό θέλετε να είναι όσο πιο χαμηλή γίνεται για τα μάτια σας. Μπορείτε πάντα να αλλάζετε τη φωτεινότητα της οθόνης σαρώνοντας προς τα κάτω για να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου σε ένα iPhone ή τη Σκιά ειδοποιήσεων σε ένα τηλέφωνο Android και σύροντας το ρυθμιστικό φωτεινότητας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο αυτόματης ρύθμισης με βάση το επίπεδο φωτισμού του περιβάλλοντος.

Απενεργοποίηση της οθόνης Always-On και μείωση του χρόνου διακοπής οθόνης

Δεδομένου ότι η οθόνη είναι η χειρότερη πηγή απορρόφησης μπαταρίας, είναι επίσης καλή ιδέα να μειώσετε τη διάρκεια που είναι ενεργοποιημένη. Η χαμηλότερη ρύθμιση μπορεί να είναι ενοχλητική, οπότε επιλέξτε το χρονικό όριο που σας ταιριάζει.

Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες για εξοικονόμηση μπαταρίας κινητού

Εάν κάνει υπερβολικά κρύο ή ζέστη, η μπαταρία σας θα υποφέρει. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι’ αυτό, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε πράγματα όπως το να αφήνετε το smartphone σας στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας μια ηλιόλουστη μέρα.

Βρείτε τι αδειάζει την μπαταρία σας

Αν έχετε τροποποιήσει όλες τις ρυθμίσεις που επισημάναμε μέχρι στιγμής και εξακολουθείτε να διαπιστώνετε ότι η μπαταρία σας δεν σας βγάζει όλη την ημέρα, αξίζει να το διερευνήσετε. Τα smartphones διαθέτουν ενσωματωμένα διαγράμματα χρήσης της μπαταρίας που θα σας δείξουν πού πηγαίνει η ενέργεια.

Κατάργηση και περιορισμός εφαρμογών

Εάν η έρευνά σας αποκάλυψε ότι οι αχρησιμοποίητες ή σπάνια χρησιμοποιούμενες εφαρμογές έχουν εξαντλήσει την μπαταρία σας, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε τη λίστα εφαρμογών σας και να απεγκαταστήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε.

Χρήση Μην ενοχλείτε

Είναι καλή ιδέα να προγραμματίζετε τακτικό χρόνο διακοπής της λειτουργίας του smartphone σας. Ο καθορισμός ωρών κατά τις οποίες οι ειδοποιήσεις περιορίζονται μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, να συγκεντρωθείτε στη δουλειά και να κάνετε ένα διάλειμμα από τις συνεχείς απαιτήσεις, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι η μπαταρία σας θα διαρκέσει περισσότερο.

Συνδεθείτε σε Wi-Fi και χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Όταν βρίσκεστε σε περιοχή ή κτίριο που δεν έχει ισχυρό σήμα κινητής τηλεφωνίας, η μπαταρία του τηλεφώνου σας θα αδειάσει γρηγορότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή αναζητά σήμα κινητής τηλεφωνίας ή ενισχύει την ισχύ για να διατηρήσει μια ισχυρή σύνδεση. Όπου είναι δυνατόν, συνδεθείτε αντί αυτού σε δίκτυο Wi-Fi και βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις κλήσεις Wi-Fi. (Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτά τα βήματα για να ασφαλιστείτε όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα Wi-Fi).

Αν ταξιδεύετε σε αγροτική περιοχή με κακή κάλυψη και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για λίγο, σκεφτείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης για να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας. Απλά θυμηθείτε να την απενεργοποιήσετε ξανά και να έχετε υπόψη σας ότι το τηλέφωνό σας είναι αποσυνδεδεμένο όταν είναι ενεργοποιημένο το Airplane Mode.

Καταργήστε τους ήχους και τις δονήσεις του πληκτρολογίου

Οι ήχοι του πληκτρολογίου όχι μόνο είναι ενοχλητικοί για όποιον βρίσκεται κοντά σας όταν στέλνετε μηνύματα, αλλά καταναλώνουν και λίγη ενέργεια, οπότε γιατί να μην τους απενεργοποιήσετε; Ρεαλιστικά, η απενεργοποίηση των ήχων και των δονήσεων του πληκτρολογίου θα έχει αμελητέο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εκτός αν πληκτρολογείτε συχνά.

Μην κλείνετε εφαρμογές με swipe

Είναι ένας επίμονος μύθος ότι το βίαιο κλείσιμο εφαρμογών εξοικονομεί διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, αν σαρώνετε συνεχώς τις εφαρμογές για να τις κλείσετε ή αν τις κλείνετε αναγκαστικά μέσω του μενού εφαρμογών, μπορεί να καταλήξετε να δημιουργείτε μεγαλύτερη κατανάλωση στην μπαταρία σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εφαρμογές που εμφανίζονται στη λίστα πρόσφατων εφαρμογών σας βρίσκονται στην πραγματικότητα σε κατάσταση παύσης, αποθηκευμένες στη μνήμη, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εν λόγω εφαρμογή. Απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να τις φορτώσετε από την αρχή, οπότε αφήστε τις ήσυχες.

Μην απενεργοποιείτε το Bluetooth

Μια άλλη συμβουλή εξοικονόμησης μπαταρίας που εμφανίζεται συχνά είναι η απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αλλά το Bluetooth δεν φαίνεται να καταναλώνει πολύ, αν όχι καθόλου, χρόνο ζωής της μπαταρίας, εκτός αν είναι συνδεδεμένο σε μια συσκευή. Η ροή ήχου στο Bluetooth θα εξαντλήσει την μπαταρία σας, αλλά ακόμη και οι συνδέσεις Bluetooth LE (χαμηλής ενέργειας) με πράγματα (όπως οι συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης) καταναλώνουν ελάχιστα ενέργεια και η εξάντληση ενέργειας σε αδράνεια είναι αμελητέα.

Μην απενεργοποιείτε το Wi-Fi

Είναι περίπου η ίδια ιστορία για το Wi-Fi όπως και για το Bluetooth. Η ενεργοποίηση του Wi-Fi θα έχει αμελητέο αντίκτυπο στην μπαταρία σας, εκτός αν είστε πραγματικά συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Δεν αξίζει την ταλαιπωρία του να το ενεργοποιείτε και να το απενεργοποιείτε. Μπορείτε επίσης να πετύχετε εξοικονόμηση μπαταρίας κινητού έχοντας την ενεργοποιημένη συνεχώς, καθώς επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να μεταβαίνει από ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το οποίο συνήθως απαιτεί περισσότερη ενέργεια, σε ένα δίκτυο Wi-Fi όποτε είναι διαθέσιμο.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment