Προσοχή, το Adult Player τραβάει κρυφά φωτογραφίες και μετά σας εκβιάζει!

Προσοχή, το Adult Player τραβάει κρυφά φωτογραφίες και μετά σας εκβιάζει!

Μία εφαρμογή πορνογραφικού περιεχομένου εκβιάζει τους χρήστες με δημοσιοποίηση ακατάλληλων φωτογραφιών που τους έχει τραβήξει από την μπροστινή κάμερα της συσκευής

Το Adult Player είναι μία εφαρμογή για Android smartphone η οποία υποστηρίζει πως προσφέρει πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες όμως όπως φαίνεται στην πραγματικότητα τραβούσε κρυφά φωτογραφίες των χρηστών με την μπροστινή κάμερα των συσκευών τους και στη συνέχεια «κλείδωνε» τη συσκευή κι εκβίαζε τον χρήστη ότι δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες αν δεν πληρώσει 500 δολάρια.

Τέτοιου είδους εφαρμογές σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας Intel Security είναι εξαιρετικά κερδοφόρες και γι’ αυτό το λόγο έχουν άρχισε και αυξάνονται χτυπώντας κυρίως χρήστες σταθερών και φορητών υπολογιστών.

Η εν λόγω εφαρμογή δεν ήταν διαθέσιμη στο Google Play όμως ο χρήστης μπορούσε να την κατεβάσει απευθείας από την ιστοσελίδα της «υπηρεσίας» πράγμα που θα έπρεπε να τον βάλει σε υποψίες αφού σύμφωνα με την Intel Security οι χρήστες δεν θα πρέπει να κατεβάζουν στη συσκευή τους εφαρμογές που δεν βρίσκονται σε επίσημα ηλεκτρονικά καταστήματα εταιριών.

Τέλος καλό θα είναι οι χρήστες να κάνουν συχνά back-up στα δεδομένα τους και να κατεβάζουν μόνο αξιόπιστες εφαρμογές…

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: