Ρεύμα: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην… ακρίβεια η Ελλάδα – «Εκτόξευση» στα 226 ευρώ η μεγαβατώρα στη χονδρική

Ρεύμα: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην… ακρίβεια η Ελλάδα – «Εκτόξευση» στα 226 ευρώ η μεγαβατώρα στη χονδρική

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην… ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ξανά η Ελλάδα, καθώς η μέση χονδρεμπορική τιμή «εκτοξεύτηκε» στα 226,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

Σύμφωνα με τον χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)η χώρα μας αγοράζει τη μεγαβατώρα πολύ ακριβότερα και από την αμέσως επόμενη χώρα, τη Σλοβακία (208,41 ευρώ).

Iσπανία και Πορτογαλία προσφέρουν πολύ φθηνότερες τιμές με 135,37 και 134,84, αντίστοιχα, αν και καταγράφουν επίσης αυξήσεις.

Αντίθετα, σημαντική μείωση έχουν Γερμανία και Λουξεμβούργο, που αγοράζουν πολύ φθηνότερα, 74,2 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε υποχωρήσει από τις πρώτες θέσεις της ακρίβειας για λίγες μέρες μετά τις 16 Ιανουαρίου, αφού είχε προηγηθεί σχεδόν ένας μήνας με τη σταθερή παραμονή της στην πρώτη θέση.

Η… εκτόξευση των τιμών στην Ελλάδα ξεκίνησε λίγο πριν από την εορταστική περίοδο, στις 21 Δεκεμβρίου 2022, καθώς εκείνο το διάστημα όλες οι χώρες της Ευρώπης βρέθηκαν να καταγράφουν μονοψήφιες τιμές, ενώ υπήρξε και μέρα αρνητικών χρεώσεων, λόγω της μειωμένης ζήτησης και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Πηγή: topontiki.gr

Tags:
,
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment