Samsung Smart TV, το νέο κέντρο διαχείρισης συσκευών του σπιτιού

Samsung Smart TV, το νέο κέντρο διαχείρισης συσκευών του σπιτιού

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η σειρά Smart τηλεοράσεων του 2016 θα είναι έτοιμη για το «Internet των Πραγμάτων» ή αλλιώς Internet of Things (IoT) και θα συνδέεται με την πλατφόρμα SmartThings, σε συνδυασμό με την «GAIA», μια ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας τριών επιπέδων.

Η SmartThings είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν, να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές και τις υπηρεσίες του Internet of Things. Έτσι, η τηλεόραση θα λειτουργεί ως διαχειριστής για ολόκληρο το έξυπνο σπίτι.

Οι SUHD τηλεοράσεις μπορούν να συνδεθούν και να ελέγχουν τις συσκευές της Samsung και τους αισθητήρες της πλατφόρμας SmartThings, καθώς και περισσότερες από 200 άλλες συσκευές, συμβατές με τη SmartThings. Αυτές περιλαμβάνουν τα πάντα, από συνδεδεμένα φώτα και κλειδαριές έως θερμοστάτες και κάμερες, ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας συσκευών από τρίτους κατασκευαστές. Για την πλήρη υποστήριξη της συνδεσιμότητας των συσκευών με την πλατφόρμα SmartThings, απαιτείται ένας μετασχηματιστής USB της SmartThings.

«Η σειρά των Smart TVs του 2016 θα προσφέρει στους καταναλωτές νέες δυνατότητες και θα παγιώσει την ηγετική θέση της Samsung στην αγορά, ως η πρώτη εταιρεία που κυκλοφορεί συμβατές τηλεοράσεις με το IoT», δήλωσε ο Hyun Suk Kim, Πρόεδρος του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics.
Η πλατφόρμα SmartThings επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε όλες τις έξυπνες συσκευές τους απευθείας από το smartphone τους και την SUHD τηλεόραση. Με την εφαρμογή SmartThings, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συνδεθούν και να διαχειριστούν όλες τις συσκευές του έξυπνου σπιτιού τους και τις σχετικές υπηρεσίες μέσα από ένα μόνο απλό περιβάλλον χρήσης, χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστούν μεμονωμένες συσκευές με ένα πλήθος ξεχωριστών εφαρμογών.

Με μια εξωτερική κάμερα συνδεδεμένη με τη Samsung Smart TV τους, οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν, όταν οι επισκέπτες έρχονται και να επιλέγουν να ανοίξουν την πόρτα τους, απευθείας από τον καναπέ τους. Ειδοποιήσεις από αισθητήρες κίνησης μπορούν επίσης να εμφανιστούν απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης, εάν υπάρξει κάποια κίνηση έξω από το σπίτι, παρέχοντας περισσότερη ασφάλεια και ηρεμία, είτε στο σπίτι είτε μακριά.

Η εφαρμογή SmartThings Cinema Mood δημιουργεί ευκολότερα από ποτέ το τέλειο περιβάλλον home theater. Δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ρυθμίσουν αυτόματα τα πάντα, από το φωτισμό του περιβάλλοντος έως τον ήχο, ώστε να μπορούν να απολαύσουν άμεσα την καλύτερη εμπειρία θέασης ταινιών. Κάθε SUHD TV του 2016 θα διαθέτει την τεχνολογία SmartThings, αλλά η λειτουργικότητα θα ενεργοποιείται περιφερειακά, καθώς η SmartThings θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας.
Η GAIA είναι μια ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας τριών επιπέδων, για ολόκληρη τη σειρά Smart τηλεοράσεων του 2016 με Λειτουργικό Σύστημα «Tizen». Η υπηρεσία θα προσφέρει στους καταναλωτές προστασία σε όλους τους τομείς του οικοσυστήματος της Smart TV, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, του λογισμικού και της ασφάλειας του hardware.
«Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Samsung, τόσο για τις αξίες της εταιρείας όσο και γιατί είναι απαραίτητη για τη συνεχή ανάπτυξη και την επιτυχία του οικοσυστήματος IoT», δήλωσε ο Hyun Suk Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Η GAIA είναι μια λύση που θα προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία στους πελάτες της Samsung τώρα και στο μέλλον».

Η GAIA προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών με τρεις τρόπους. Πρώτον, έχει τη «Ζώνη Ασφάλειας» (Secure Zone), έναν εικονικό περιορισμό, που δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο και προστατεύει τις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας. Ένα νούμερο ασφάλειας (Keypad/Number Pad) – ο εικονικός μηχανισμός εισαγωγής δεδομένων που εμφανίζεται σε μία τηλεόραση, χρησιμοποιείται για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα o κωδικός πρόσβασης στην πιστωτική κάρτα.
Δεύτερον, η GAIA κρυπτογραφεί τα σημαντικά δεδομένα, που μεταδίδονται μεταξύ της τηλεόρασης και των servers των υπηρεσιών IoT. Το ενσωματωμένο σύστημα για την προστασία από κακόβουλα λογισμικά της GAIA, ανιχνεύει και μπλοκάρει όλα τα μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χακάρουν είτε την εκτέλεση των προγραμμάτων είτε για να κάνουν αλλαγές στο βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος της Smart TV.
Τρίτον, το επίπεδο ασφαλείας έχει επίσης ενισχυθεί όσον αφορά στο hardware. Με τη διαίρεση του λογισμικού Tizen σε δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένων του κύριου χώρου και του χώρου ασφάλειας, τα δεδομένα για κάθε χώρο ασφαλίζονται ξεχωριστά. Επίσης, το δημόσιο κλειδί (public key) που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνεται στο chip του hardware.
Η Samsung θεωρεί το 2016 ως τη χρονιά, που η τηλεόραση θα γίνει το κέντρο των επεκτάσεων του Internet of Things (IoT) στο σπίτι. Πέρα από τη GAIA, όλες οι SUHD TVs θα είναι συμβατές με την τεχνολογία ΙοΤ, έτσι ώστε η ίδια η τηλεόραση να λειτουργεί ως ο διαχειριστής όλων των υπηρεσιών ΙοΤ για το σπίτι.

Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο techsmart.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment