Σε κάθετη πτώση τα tablets

Σε κάθετη πτώση τα tablets

Mε τα τηλέφωνα να μεγαλώνουν διαρκώς σε διαστάσεις και την αγορά των φορητών συσκευών να παρουσιάζει ένα γενικό «φρενάρισμα», τα tablets φαίνεται να είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα

Η ζήτηση των tablets σε παγκόσμιο επίπεδο είναι καθοδική για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με το τρίτο τρίμηνο του 2015 να παρουσιάζει μία πτώση της τάξης του 12,6%. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι κατ’ αρχήν ο κορεσμός της αγοράς, και από την άλλη η αύξηση των διαστάσεων των τηλεφώνων, τα οποία πλέον βρίσκονται κατά μέσο όρο στις 5,5 έως 6 ίντσες για τις μεγάλες συσκευές.

Τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα η Ιnternational Data Corporation, δείχνει από αυτή την πτώση υποφέρουν όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές, ακόμα και τα πιο σημαντικά ονόματα της κατηγορίας όπως η Apple και η Samsung.

Η Αpple για παράδειγμα που είναι ο ηγέτης της αγοράς με μερίδιο στο 20,3%, έχει μια πτώση που αγγίζει το 19,7%. Αντίστοιχα η Samsung παρουσιάζει πτώση της τάξης του 17,1%, η Asus το 43,4%, ενώ ακόμα και οι φτηνοί κατασκευαστές που αντιπροσωπεύουν το 49,1% της αγοράς, έχουν και αυτοί πτώση 9,6%. Μοναδική εταιρία που παρουσιάζει άνοδο, και μάλιστα σημαντική είναι η Huawei με βελτίωση των πωλήσεών της κατά 147,9%.

Όπως και να έχει, η αγορά των tablets φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να ενδυναμώσει την έλξη της προς το κοινό. Τα μεγάλα tablets που ανακοίνωσαν τόσο η Apple όσο και η Samsung είναι πολύ ειδικές περιπτώσεις, ενώ και στο κάτω κομμάτι της αγοράς, τα φθηνά κινέζικα tablets δεν φαίνεται να «τραβάνε» καθώς έχουν πολύ έντονο ανταγωνισμό από τα τηλέφωνα.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

2 Comments

Post A Comment