Η SpaceX, παρέδωσε το πρώτο στον κόσμο φουσκωτό δωμάτιο για αστροναύτες

Space Station

Η SpaceX, παρέδωσε το πρώτο στον κόσμο φουσκωτό δωμάτιο για αστροναύτες

SpaceX, η εταιρεία του γνωστού επιχειρηματία Elon Musk, κατάφερε για άλλη μια φορά με επιτυχία, να παραδώσει το φορτίου που είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η κάψουλα ονόματι Dragon, έδεσε στον ΔΔΣ δύο μέρες μετά την εκτόξευση από το ακρωτήριο Canaveral. Οι αστροναύτες στον σταθμό, χρησιμοποίησαν τον ρομποτικό βραχίονα, για να πιάσουν την κάψουλα και να την φέρουν στον σταθμό. Όλα αυτά σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας σε υψόμετρο 400 χιλιομέτρων.

Space Station

Στιγμιότυπο από την κάψουλα Dragon, πριν γίνει η πρόσδεση

Η κάψουλα Dragon μπορεί και μεταφέρει πάνω από 3.000 κιλά σε φορτίο και σε αυτή την αποστολή περιείχε και το πρώτο φουσκωτό δωμάτιο για αστροναύτες. Το φουσκωτό δωμάτιο είναι μια εφεύρεση της εταιρείας Bigelow Aerospace. Θα προσαρμοστεί στον σταθμό τις επόμενες μέρες, αλλά η διόγκωση του καλο-διπλωμένου δωματίου, θα γίνει στα τέλη του Μάη. Αν και δεν θα γίνει χρήση του φουσκωτού δωματίου που ανέβασαν στον ΔΔΣ, η εταιρεία πίσω από την κατασκευή του ελπίζει να εκτοξεύσει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, φουσκωτούς σταθμούς σε τροχιά, για εμπορική μίσθωση.

Η τεχνολογία των φουσκωτών δωματίων, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούνε στο διάστημα οι αστροναύτες. Επιπλέον, η NASA οραματίζεται φουσκωτές κατοικίες για τον πλανήτη Άρη μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Για την SpaceX, είναι η πρώτη παράδοση φορτίου, μετά από μεγάλο διάστημα που σταμάτησαν για τεχνικούς ελέγχους. Οι ελεγκτές πτήσης πάντως ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς και ικανοποιημένοι με την επιτυχής πρόσδεση της κάψουλας.

Via

John Doe
petsoukos@gmail.com
No Comments

Post A Comment