Η Sony κυκλοφορεί την Cinema Line FX3

Η Sony κυκλοφορεί την Cinema Line FX3

Μια νέα κάμερα έρχεται να προσθέσει η Sony στην Cinema σειρά της και αυτή είναι η FX3. Λίγο μόλις καιρό μετά την παρουσίαση της a1 η νέα αυτή κινηματογραφική θα έλεγα κάμερα κάνει την εμφάνιση της αποδεικνύοντας ποιος είναι ο βασιλιάς στην κατηγορία των Mirrorless καμερών.

Η φωτογραφική μηχανή FX3 της σειράς κινηματογράφου προσφέρει υψηλή ευαισθησία και κινηματογραφική έκφραση full-frame, σε εκπληκτικά compact διαστάσεις. Με ενισχυμένη φορητότητα για αυτονομία λήψης, παράλληλα με επαγγελματικές λειτουργίες, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο δημιουργικότητας για την αποτύπωση του κινηματογραφικού οράματος από οπουδήποτε.

Αισθητήρας εικόνας με αστραπιαία ταχύτητα ανάγνωσης

Ο αισθητήρας full-frame Exmor R™ CMOS με οπίσθιο φωτισμό διαθέτει αστραπιαία ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων, μαζί με υψηλή ευαισθησία και μεγάλο δυναμικό εύρος. Το προηγμένο έγχρωμο φίλτρο προσφέρει ακρίβεια απόδοσης χρωμάτων, ενώ η αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης στο εστιακό πεδίο αποδίδει αξιόπιστη σταθερότητα αυτόματης εστίασης και εξαιρετική ακρίβεια. Όλα αυτά μαζί συνεισφέρουν στην κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Υψηλής απόδοσης σύστημα επεξεργασίας εικόνας

Το σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR™ είναι σχεδιασμένο για υψηλή ταχύτητα, παρέχοντας ταυτόχρονα εντυπωσιακές δυνατότητες επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα πραγματοποιεί επεξεργασία αυτόματης εστίασης, αναγνώριση εικόνας και προσαρμογές ποιότητας εικόνας σε πραγματικό χρόνο, ενώ διαχειρίζεται τη μεταφορά δεδομένων, το περιβάλλον εργασίας και άλλες λειτουργίες της μηχανής.

Υψηλή ευαισθησία, πολύ μεγάλο δυναμικό εύρος

Ο αισθητήρας full-frame προσφέρει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο σε όλο το εύρος της κάμερας, βελτιστοποιώντας την έξοδο του αισθητήρα. Αποτυπώστε καθαρά την κίνηση, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με εντυπωσιακό εύρος ISO έως τα 409600. Διαθέτει διευρυμένο δυναμικό εύρος στα 15+ στοπ, χωρίς υπερέκθεση. Η υψηλή ευαισθησία μαζί με το μεγάλο δυναμικό εύρος της κάμερας αυξάνουν τα περιθώρια ευελιξίας στο post production.

γγραφή 4K με υψηλό ρυθμό καρέ στα 120 fps

Διαθέτει δυνατότητα εγγραφής full-frame 4K (QFHD) σε έως και 120 fps με αυτόματη εστίαση, χάρη στην υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας και στον ισχυρό επεξεργαστή BIONZ XR. Ακόμα και σε υψηλούς ρυθμούς καρέ, η εγγραφή εικόνων 4K (QFHD) γίνεται με πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς ομαδοποίηση, για καθαρή αργή κίνηση στο τελικό αποτέλεσμα (έως και 5 φορές πιο αργά από τον πραγματικό χρόνο). Η υψηλής ακρίβειας αυτόματη εστίαση προσφέρει τη δυνατότητα της ομαλής αποεστίασης φόντου σε full-frame, κατά τη λήψη σε αργή κίνηση.

Αναγνωρισμένο κινηματογραφικό χρώμα με S-Cinetone™

Το περίφημο προφίλ S-Cinetone της Sony που προέρχεται από την FX9, προσφέρει κινηματογραφικό χρώμα, απευθείας από την κάμερα. Το S-Cinetone είναι βελτιστοποιημένο για φυσικούς τόνους επιδερμίδας και μεσαίους χρωματικούς τόνους, με ήπια πτώση φωτεινών σημείων, για υπέροχη εικόνα χωρίς διαβάθμιση στο post production. [1] Τυπικό (Προφίλ εικόνας ΑΝΕΝΕΡΓΟ) [2] S-Cinetone (Προφίλ εικόνας 11)

Εσωτερική εγγραφή All-Intra

Εκτός από τη διαπλαισιακή συμπίεση Long-GOP, υποστηρίζεται η εσωτερική διαπλαισιακή (All-Intra) εγγραφή. Η εγγραφή XAVC S-I συμπιέζει κάθε καρέ ανεξάρτητα σε υψηλό ρυθμό bit, έως και 600 Mbps. Έτσι, ενδείκνυται για λήψη περίπλοκης κίνησης, προσφέροντας απόλυτη ευελιξία και βέλτιστη απόδοση αναπαραγωγής κατά το post production. [1] All-Intra (All-I) [2] Long-GOP [3] Group of Pictures

S-Log2 και S-Log3 με υποστήριξη 4:2:2 στα 10 bit

Διαθέσιμες καμπύλες γάμμα S-Log2 και S-Log3, όπου η S-Log3 προσφέρει καλύτερες διαβαθμίσεις από τις σκιές μέχρι τα γκρίζα μεσαίων συχνοτήτων (γκρι 18%), με δυνατότητα δυναμικού εύρους έως 15+ στοπ. Για αντιστοίχιση με άλλες κάμερες της σειράς κινηματογράφου με υποστήριξη S-Log3, υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις χρωματικής γκάμας (S-Gamut, S-Gamut3 και S-Gamut3.Cine), που προσφέρουν δημιουργική ευελιξία και αποτελεσματικότητα κατά το post production.

Έξοδος δεδομένων RAW 16 bit

Για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και περισσότερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα επεξεργασίας στο post production, η FX3 υποστηρίζει έξοδο δεδομένων RAW 16 bit σε εξωτερική συσκευή εγγραφής με ακροδέκτη HDMI τύπου Α. Η έξοδος βίντεο RAW γίνεται από αισθητήρα εικόνας full-frame ανάλυσης 4264 x 2408 [16:9], ώστε να είναι κατάλληλη για ροή εργασιών 4K (QFHD) ή DCI-4K, με διαφορετικές επιλογές ρυθμών καρέ (60p/50p/30p/25p/24p).

Κωδικοποιητής HEVC με υψηλή απόδοση συμπίεσης

Η εγγραφή σε φορμά XAVC HS, με χρήση κωδικοποιητή MPEG-H HEVC/H.265 σχεδόν διπλασιάζει την αποτελεσματικότητα της συμπίεσης. Συγκριτικά με τη μορφή 4K XAVC S, το XAVC HS προσφέρει βίντεο 10 bit με δειγματοληψία χρώματος 4:2:2 σε συγκρίσιμους ή χαμηλότερους ρυθμούς δεδομένων, αποδίδοντας ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας, καθώς και διαχειρίσιμα μεγέθη αρχείων.

Εγγραφή proxy για πιο αποδοτική ροή εργασιών επεξεργασίας

Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής αρχείων proxy HD χαμηλού ρυθμού μετάδοσης bit ταυτόχρονα με μορφές αρχείων υψηλότερου ρυθμού bit, όπως XAVC S-I 4K, και αυτά τα μικρότερα αρχεία proxy μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για επεξεργασία και προεπισκόπηση πριν από την τελική παράδοση της παραγωγής. Έτσι μειώνεται ο φόρτος στον υπολογιστή και επιτρέπεται η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ροή εργασιών. Τα αρχεία proxy μπορούν καταγραφούν είτε σε XAVC HS 10 bit (1920 x 1080) είτε σε XAVC S 8 bit (1280 x 720) .

S-Log2 και S-Log3 με υποστήριξη 4:2:2 στα 10 bit

Διαθέσιμες καμπύλες γάμμα S-Log2 και S-Log3, όπου η S-Log3 προσφέρει καλύτερες διαβαθμίσεις από τις σκιές μέχρι τα γκρίζα μεσαίων συχνοτήτων (γκρι 18%), με δυνατότητα δυναμικού εύρους έως 15+ στοπ. Για αντιστοίχιση με άλλες κάμερες της σειράς κινηματογράφου με υποστήριξη S-Log3, υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις χρωματικής γκάμας (S-Gamut, S-Gamut3 και S-Gamut3.Cine), που προσφέρουν δημιουργική ευελιξία και αποτελεσματικότητα κατά το post production.

ρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για αξιόπιστη εστίαση κατά τη λήψη βίντεο

Η γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση συνδυάζει την αυτόματη εστίαση με εντοπισμό φάσης με την αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης. Ως αποτέλεσμα, η παρακολούθηση των γρήγορα κινούμενων θεμάτων γίνεται ομαλά και με υψηλή ακρίβεια, σε μεγάλο εύρος με ρηχό βάθος πεδίου. Οι παράμετροι της ταχύτητας μετάβασης AF και της ευαισθησίας αλλαγής θέματος AF προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον ελέγχο εστίασης, δυνατότητα που ζήτησαν οι επαγγελματίες χρήστες.

Γρήγορος, εύκολος έλεγχος εστίασης με αφή

Χάρη στην εστίαση αφής, μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια το σημείο εστίασης, απλώς αγγίζοντας την οθόνη LCD. Ο χειρισμός αφής προσφέρει εύχρηστες, γρήγορες και εύκολες μεταβάσεις εστίασης, παραχωρώντας σας τον απόλυτο δημιουργικό έλεγχο της πανίσχυρης τεχνολογίας AF της FX3.

Εγγραφή 4K 60p χωρίς διακοπές

Για εγγραφή 4K 60p χωρίς διακοπές, η FX3 διαθέτει πρωτοποριακή δομή διάχυσης θερμότητας, η οποία περιλαμβάνει τη μοναδική ψύκτρα από κράμα γραφίτη της Sony σε σχήμα Σ. Το εσωτερικό σχεδιάστηκε ξανά από το μηδέν, βελτιστοποιώντας την κυκλοφορία του αέρα και τη θέση της ψύκτρας. Όταν χρειάζεται, ένας αθόρυβος ανεμιστήρας αναλαμβάνει τον εξαερισμό, για συνεχή εγγραφή σε πλήρη ανάλυση. Επιπλέον, η είσοδος και η έξοδος αέρα είναι δομικά απομονωμένες, για να διατηρείται η αντοχή στη σκόνη και την υγρασία.

Δύο υποδοχές μέσων συμβατές με CFexpress Type A

Οι δύο υποδοχές πολυμέσων της μηχανής είναι συμβατές με κάρτες CFexpress Type A, καθώς και με κάρτες SDXC/SDHC που υποστηρίζουν ταχύτητες επιπέδου UHS-I και UHS-II. Οι κάρτες CFexpress Type A αποτελούν το νέο πρότυπο στα μέσα αποθήκευσης μικρού μεγέθους, με γρήγορες ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης, για εγγραφή βίντεο 4K σε υψηλούς ρυθμούς bit. Οι δύο υποδοχές προσφέρουν εγγραφή ταυτόχρονη και relay.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment