Τι κάνουν οι χάκερ για να προστατευτούν στον ύπνο τους?

Τι κάνουν οι χάκερ για να προστατευτούν στον ύπνο τους?

Αν κάποιος χάκερ μείνει στο δωμάτιο ξενοδοχείου και δει ότι έχει υπολογιστή iMac, όπως συμβαίνει με το Fountainebleau στο Μαϊάμι των 280 διάσημων πελατών του τομέα της τεχνολογίας, θα ξέρει τι να κάνει για να πάρει πληροφορίες προς όφελός του.

Στο Fountainebleau, λόγω συνεδρίου τεχνολογίας στις 15 και 16 Απριλίου, έμειναν εκατοντάδες γνώστες της τεχνολογίας, εργαζόμενοι ως προγραμματιστές σε κυβερνητικές θέσεις και μεγάλες εταιρίες. Οι τεχνολογικοι παράγωντες είναι γνωστό πως αποφεύγουν την χρήση Wi-Fi για να περιορίσουν τις πιθανότητες να διαρρεύσουν τα στοιχεία που που θα θελήσουν να μεταφέρουν μέσω email.

Όμως ακόμα και ένα αχρησιμοποίητο iMac δεν μπορεί να γλυτώσει από τα χέρια των χάκερς.

Έτσι, ένας γνώστης της πραγματικότητας των χακερς, δείχνει τι πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι απόλυτα ασφαλής από την χρήση της κάμερας ενός υπολογιστή.

Ο πελάτης που δωματίου πρέπει πρώτα να δει που είναι η κάμερα.

pc_1.JPG

Να γυρίσει με την οθόνη στον τοίχο τον υπολογιστή.

pc_2.JPG

Να βγάλει τα καλώδια.

pc_3.JPG

Να ρίξει μία πετσέτα πάνω από τον υπολογιστή.

pc_4.JPG

Ο Business Insider ρώτησε και άλλους “κομπιουτεράδες” που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, αν θεωρούν υπερβολική την αντίδραση του χάκερ, με τους περισσότερους να απαντούν πως όχι.

Μάλιστα, ένας απάντησε πως νιώθει ανακουφισμένος, αφού νόμιζε πως ήταν ο μόνος που είχε κάνει κάτι παρόμοιο.

Tags:
,
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment