Το League of Legends πλέον ανήκει εξολοκλήρου στην Tencent

Το League of Legends πλέον ανήκει εξολοκλήρου στην Tencent

Το δημοφιλές multiplayer (MOBA) League of Legends ανήκει πλέον εξολοκλήρου στην Κινεζική Tencent, εταιρεία ετερογενών δραστηριοτήτων, η οποία βρίσκετε πίσω από το δημοφιλές QQ instant messenger. Η είδηση αποκαλύφθηκε από την ίδια την Riot όταν κυκλοφόρησε ένα άρθρο στο οποίο εξηγούσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο μετοχικό της εταιρείας.

Στο συνοπτικό άρθρο η εταιρεία αναφέρει την πρόθεση της να πουλήσει το μετοχικό της κομμάτι δίνοντας αρχικά την δυνατότητα και το κίνητρο στο εργατικό δυναμικό να επωφεληθεί από την επιτυχία της εταιρείας. Αυτό ήταν ένα σενάριο το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε και η Tencent αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Riot.

Το 2014, το League of Legends είχε περίπου 67 εκατομμύρια μηνιαίες παίκτες και πάνω από 7,5 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους, καθιστώντας αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο όνομα στα e-sports. Η VentureBeat γράφει ότι το παιχνίδι παρουσίασε έσοδα 946.000.000$ (£633.000.000) το προηγούμενο έτος, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς η Riot Games εργάζεται για την εξυγίανση του League of Legends.

Η Tencent, η οποία ήταν ήδη μεγαλομέτοχος στην Riot, έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει στην εταιρεία, ειδικά απέναντί στον σκληρό ανταγωνισμό από Dota 2, το οποίο ανήκει στο μεγαθήριο την Valve.

Η Reuters ανέφερε ότι η Tencent είχε κεφαλαιοποίηση άνω των 200 δις $ (133 δισ £) τον Απρίλιο-υψηλότερη κεφαλαιοποίηση από την IBM και την Oracle με την τιμή των μετοχών της να καταγράφει ένα κέρδος 34% από την αρχή της χρονιάς.

John Doe
petsoukos@gmail.com
No Comments

Post A Comment