Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε το laptop

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε το laptop

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους επιτραπέζιους, ιδιαίτερα στο σπίτι. Ωστόσο, όπως και με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση ώστε να μην λειτουργούν εις βάρος της υγείας μας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα laptop, υπάρχει ένα λάθος το οποίο κάνουν συχνά πολλοί άνθρωποι. Δε θα πρέπει, λοιπόν, να ακουμπάμε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια μας, όση ώρα δουλεύουμε, παίζουμε ή απλώς σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Η συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία του υπολογιστή δεν κάνει καλό στο δέρμα και τον οργανισμό μας.

Οι ειδικοί, μάλιστα, κάνουν όλο και πιο συχνά λόγο για το περίφημο Toasted Skin Syndrome, το οποίο εμφανίζεται στα άτομα που συνηθίζουν να έχουν το laptop πάνω στα πόδια για περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα. Τι συμβαίνει με αυτό το σύνδρομο;

Η θερμότητα που εκπέμπει ο φορητός υπολογιστής μπορεί να φτάσει τους 52 βαθμούς Κελσίου, να δημιουργήσει αποχρωματισμό στο δέρμα, δίνοντας όψη διάστικτου δέρματος με σκούρες κηλίδες. Μάλιστα, οι ειδικοί του Eastern Virginia Medical School στις Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι αυτή η δερματική πάθηση συχνά είναι μόνιμη και μη-αναστρέψιμη.

Προτιμήστε να ακουμπάτε πάνω σε ένα τραπέζι το laptop και να αποφεύγετε την επαφή του υπολογιστή με το σώμα σας ειδικά αν αυτό θα κρατήσει για ώρες.

Πηγή: healthview.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: