Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την πλατφόρμα αγοράς ηλεκτρονικών συσκευών χωρίς ΦΠΑ

Με την απόφαση Α.1439 που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες γύρω από την πλατφόρμα για αγορά κινητών τηλεφώνων, tablet κτλ χωρίς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η ηλεκτρονική/διαδικτυακή υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο για τις συναλλαγές στα φυσικά όσο και στα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop). Η χρήση της εξαντλεί την ευθύνη του πωλητή σχετικά με την επιβεβαίωση της ιδιότητας του αγοραστή ως υποκειμένου με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών.

Επιπλέον, ο πωλητής χρησιμοποιεί την εν λόγω ηλεκτρονική διαδικτυακή υπηρεσία για την επιβεβαίωση του δικαιώματος τυχόν εκπροσώπου του αγοραστή να προβεί στη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Η πρόσβαση στην εν λόγω υπηρεσία, που διατίθεται στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, γίνεται με ζεύγος Ειδικών Κωδικών Πρόσβασης Α.Α.Δ.Ε. που εκδίδεται ειδικά για τη «Διαδικτυακή υπηρεσία άρθρου 39α, Παρ. 5 του Κώδικα ΦΠΑ (ΠΟΛ 1150/29.9.2017)» από την Εφαρμογή Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών.

Η απόφαση ισχύει από σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή: epixeiro.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: