Εξασφαλίζοντας ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με λύσεις της LG

Εξασφαλίζοντας ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με λύσεις της LG

Με τις πόρτες των σχολείων κλειστές σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναζητούν λύσεις για να διασφαλίσουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς ο κόσμος περιμένει την επιστροφή στην κανονικότητα. Η προσωπική ρουτίνα υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών, είναι σημαντική, ωστόσο ο σωστός εξοπλισμός ενός ακαδημαϊκού κτιρίου και η διατήρηση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους με στόχο ένα ασφαλέστερο περιβάλλον μάθησης, αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα.

Η διάγνωση του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού των σχολείων αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μία λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να προσφέρει το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG), μέσω του ‘έξυπνου’ συστήματος φιλτραρίσματος αέρα των μονάδων επαγγελματικού κλιματισμού τύπου κασσέτας, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συλλογή σκόνης και την απομάκρυνση μικροσωματιδίων μεγέθους μέχρι και 1μm. Με την πρωτοποριακή λειτουργία καθαρισμού του αέρα 4 βημάτων που περιλαμβάνει το Pre-Filter (προφίλτρο), την Ηλεκτροφόρηση σκόνης (Dust Electrification), το PM 1.0 Φίλτρο (PM 1.0 Filter) και το φίλτρο απόσμησης (deodorization filter), η νέα λύση της LG εξασφαλίζει καθαρή ατμόσφαιρα σε εσωτερικούς χώρους.

Ένας άλλος εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας, ο οποίος συχνά παραμελείται, είναι η αντικατάσταση του φίλτρου. Καθώς τα φίλτρα δεν είναι αποτελεσματικά ή μπορούν ακόμη να είναι επιβλαβή εάν δεν καθαρίζονται και αντικαθίστανται σε τακτική βάση, η λύση της LG η οποία διαθέτει αποσπώμενο σύστημα φιλτραρίσματος, προσφέρει άνεση στον καθαρισμό και ευκολία στη συντήρησή τους.

Τέλος, ένας άλλος βασικός τομέας που έχει περιθώριο βελτίωσης είναι ο εξαερισμός. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention -CDC) επιβάλλει αναβαθμίσεις των συστημάτων εξαερισμού που μπορούν να αυξήσουν την παροχή καθαρού αέρα και να εξασθενίσουν τους πιθανούς ρύπους στο σχολείο. Δεδομένου ότι το άνοιγμα των παραθύρων διακινδυνεύει την έλευση αλλεργιογόνων που μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα υγείας, η εγκατάσταση ενός εναλλάκτη θερμότητας αέρα/αέρα, που μπορεί να συνδεθεί με κλιματιστικά και να ελεγχθεί μεμονωμένα, καθιστά δυνατή την απομάκρυνση διαφόρων επιβλαβών ουσιών, όπως μικροσκοπική σκόνη και ιούς μέσω 3 βημάτων καθαρισμού αέρα. Πρώτον με το βασικό φίλτρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο μπροστινό και πίσω μέρος του εναλλάκτη θερμότητας, το οποίο φιλτράρει τις επιβλαβείς ουσίες. Ο εναλλάκτης θερμότητας είναι εξοπλισμένος με αντι-ιική επικάλυψη που εμποδίζει την αναπαραγωγή επιβλαβών ιών. Επιπλέον, το φίλτρο υψηλής απόδοσης (F8) που είναι εγκατεστημένο μπροστά από τον εναλλάκτη θερμότητας και το προαιρετικό φίλτρο εμποδίζει το 80-90% της σκόνης 0,4μm[1] και αφαιρεί τα μικροσωματίδια της εξαιρετικά λεπτής σκόνης.

Καθώς τα σχολεία προετοιμάζονται σιγά σιγά για να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, η εμπιστοσύνη του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών και των γονέων στα μέτρα ασφαλείας του σχολείου είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός άνετου μαθησιακού περιβάλλοντος. Ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά βήματα για την εξασφάλιση αυτού θα ήταν η επιθεώρηση, η διάγνωση και η σωστή προετοιμασία του συστήματος Κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού των κτιρίων σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις συστάσεις των αρχών υγείας.

[1] Η απόδοση φιλτραρίσματος του φίλτρου αέρα της LG Electronics AHFT035H0 επαληθεύτηκε από τη FINAS (Φινλανδική Υπηρεσία Διαπίστευσης) σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο ISO 16890:2016.

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment