Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέου Mac Pro, της Pro Display XDR και των νέων, προηγμένων λειτουργικών της συστημάτων

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέου Mac Pro, της Pro Display XDR και των νέων, προηγμένων λειτουργικών της συστημάτων

Η iSquare, o επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πανίσχυρου Mac Pro και της εντυπωσιακής, επαγγελματικής οθόνης 6Κ, Pro Display XDR. Παράλληλα, παρουσίασε τις αναβαθμίσεις όλων των λειτουργικών της συστημάτων καθώς και το νέο iPadOS, το εξειδικευμένο λειτουργικό για τα iPad, που θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό το φθινόπωρο.

Ο ολοκαίνουριος Mac Pro, αποτελεί ένα πλήρως επανασχεδιασμένο, επαναστατικό workstation που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ωθεί στα άκρα τις δυνατότητες ενός Mac. Σχεδιασμένος για μέγιστη απόδοση και με μοναδικές δυνατότητες επέκτασης και προσαρμογής, o νέος Mac Pro διαθέτει επεξεργαστές Xeon έως 28 πυρήνων, σύστημα μνήμης υψηλής απόδοσης με τεράστια χωρητικότητα 1,5 TB, οκτώ υποδοχές επέκτασης PCIe και αρχιτεκτονική γραφικών, που ενσωματώνει την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών της αγοράς. Επίσης, εισάγει την Apple Afterburner, μια κάρτα επιταχυντή, η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα την αναπαραγωγή τριών ροών RAW 8K ProRes video.

 

H Pro Display XDR είναι η καλύτερη επαγγελματική οθόνη στον κόσμο, 6K, 32 ιντσών με Retina display, εκθαμβωτικό P3 πλάτος και 10-bit χρώματος, εξαιρετική φωτεινότητα στα 1.600 nits, απίστευτη αναλογία αντίθεσης 1.000.000: 1 και εξαιρετικό εύρος προβολής, όλα σε ένα ασυναγώνιστο design με την υπογραφή της Apple. Συνδυάζοντας το νέο Mac Pro και την Pro Display XDR, κάθε χρήστης αποκτά τα πιο ισχυρά εργαλεία, που έχει προσφέρει ποτέ η Apple σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Παράλληλα, η Apple παρουσίασε χθες και τα αναβαθμισμένα λειτουργικά της συστήματα iOS 13, macOS Catalina, tvOS 13, watchOS 6 και το νέο iPadOS. Το τελευταίο αποτελεί ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στο ίδιο προγραμματιστικό υπόβαθρο με το iOS, προσφέροντας πρωτοποριακές, νέες δυνατότητες και διαισθητικά χαρακτηριστικά, ειδικά σχεδιασμένα για την οθόνη και την ευελιξία ενός iPad. Προσφέρει στο χρήστη νέους τρόπους για να δουλεύει με εφαρμογές σε πολλά παράθυρα, να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες με μια ματιά, μέσω της επανασχεδιασμένης Αρχικής Οθόνης, καθώς και πιο φυσικούς τρόπους χρήσης του Apple Pencil. Το iPadOS επωφελείται ταυτόχρονα και από τις ενημερώσεις του iOS 13, καθιστώντας το iPad την ιδανική συσκευή, τόσο για τον μέσο καταναλωτή, όσο και για τον δημιουργικό επαγγελματία.

Το iOS 13 φέρνει μια καινούρια εμφάνιση στο iPhone με τη λειτουργία Dark Mode, καθώς και νέους τρόπους περιήγησης και επεξεργασίας φωτογραφιών, σύνδεσης σε εφαρμογές και site, καθώς και πλοήγησης στην εφαρμογή «Χάρτες». Το iOS 13 είναι ταχύτερο και πιο ευέλικτο με βελτιστοποιήσεις σε όλο το σύστημα, οι οποίες μειώνουν τα μεγέθη λήψεων των εφαρμογών και κάνουν ακόμα πιο γρήγορη την εκκίνησή τους, όπως και το Face ID. Επιπρόσθετα, η Apple με το iOS 13 καινοτομεί ακόμα μία φορά στον τομέα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, προστατεύοντας απόλυτα ό,τι είναι σημαντικό για τον χρήστη.

 

Το macOS Catalina αποτελεί την τελευταία έκδοση του πιο εξελιγμένου λειτουργικού συστήματος υπολογιστών παγκοσμίως, γεμάτη με φρέσκα, νέα χαρακτηριστικά, εφαρμογές και ισχυρές τεχνολογίες για προγραμματιστές. Με το MacOS Catalina, η Apple αντικαθιστά το iTunes με τις δημοφιλείς εφαρμογές ψυχαγωγίας της, το Apple Music, τα Apple Podcasts και το Apple TV app. Η ολοκαίνουρια λειτουργία του Sidecar επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν την επιφάνεια εργασίας του Mac, χρησιμοποιώντας το iPad τους ως δεύτερη οθόνη ή ως συσκευή εισαγωγής υψηλής ακρίβειας σε όλες τις δημιουργικές εφαρμογές που προσφέρουν οι υπολογιστές Mac. Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, διασφαλίζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ενώ το Voice Control επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πλήρως το Mac μόνο με τη φωνή τους.

Τέλος, η Apple παρουσίασε τις αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων για τα αγαπημένα Apple Watch και Apple TV. Το watchOS 6 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Apple Watch να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία και την φυσική τους κατάσταση, ενώ προσφέρει νέα, δυναμικά faces ρολογιών και το App Store απευθείας στoν καρπό τους. Το tvOS 13 προσφέρει multi-user support, νέα, εκπληκτική Home Screen, υποστήριξη του Apple Arcade και νέων χειριστηρίων για μοναδική gaming εμπειρία.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment