Η Apple ανακοίνωσε το MacBook Pro με Touch Bar

Η Apple ανακοίνωσε το MacBook Pro με Touch Bar

Η Apple ανακοίνωσε σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο δημαρχείο του Cupertino τη νέα της ναυαρχίδα στα laptops, το MacBook Pro. Το σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου laptop είναι το «Touch Bar», δηλαδή μια λεπτή Retina οθόνη αφής κατά μήκος του πληκτρολογίου που αντικαθιστά την γραμμή κουμπιών Fn και κατά συνέπεια καταργεί το «esc.» Στο δεξί μέρος του Touch Bar έχει τοποθετηθεί το κουμπί ενέργειας το οποίο φιλοξενεί και τον αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID με τον οποίον ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώνει το Mac, να πραγματοποιεί αγορές online μέσω του Apple Pay με μέγιστη ασφάλεια και να αλλάζει χρήστη αυτομάτως άμα χρησιμοποιούν πολλά άτομα το ίδιο Mac.

Το Magic Toolbar εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες ή συντομεύσεις εφαρμογών για να μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με ευκολία. Για παράδειγμα, όταν ακούτε μουσική με το iTunes μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση ή να αλλάξετε τραγούδι με ένα πάτημα. Στο μέλλον οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενσωματώσουν περισσότερες λειτουργίες και θα μπορείτε να ανοίγετε apps αμέσως ή να βάλετε συντομεύσεις του Photoshop να εμφανίζονται εκεί (πχ βούρτσες, μεγέθη κ.α.). Κάθε app της Apple -ακόμα και το Terminal- έχει το δικό του μενού συντομεύσεων.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την μπάρα αυτή και να βάλουν όποια ρύθμιση του υπολογιστή θέλουν (πχ κλείδωμα οθόνη, λήψη screenshot κτλ.)

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY

 

Εμφανισιακά μοιάζει με το MacBook του 2015, έχει ανανεωμένο πληκτρολόγιο με μεγαλύτερα πλήκτρα (μηχανισμό πεταλούδας όπως στο MacBook, 2ης γενιάς), 2 φορές μεγαλύτερο Force Touch trackpad, μικρότερα περιθώρια γύρω από την οθόνη και λεπτότερα ηχεία στα πλάγια του πληκτρολογίου. Για τους νοσταλγικούς, το φωτιζόμενο λογότυπο στο καπάκι παύει να είναι φωτιζόμενο. Όλες οι θύρες έχουν αντικατασταθεί με δύο USB Type-C θύρες σε κάθε πλευρά του (Thunderbolt 3), και δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης, αν και υπάρχει jack ακουστικών.
Βγαίνει με 13″ και 15″ οθόνη ανάλυσης 2560×1600 pixels, σε γκρι και Space Gray χρώμα. Η έκδοση 15-ιντσών έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7 και AMD Radeon Pro 14nm GPU με έως 4GB VRAM η οποία είναι 130% καλύτερη στα γραφικά σε σχέση με το προηγούμενο MacBook Pro και 60% καλύτερη στα παιχνίδια. Η έκδοση 13-ιντσών βγαίνει με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5/i7 και Intel Iris Graphics 550 GPU η οποία είναι 103% φορές καλύτερη στα παιχνίδια σε σχέση με το προηγούμενο MacBook Pro και 76% φορές στην επεξεργασία βίντεο. Και τα δύο μοντέλα έχουν SSD δίσκο με χωρητικότητα έως 2 TB, καθώς και νέα στέρεο ηχεία.

Τέλος, η Apple ανακοίνωσε και ένα φθηνότερο MacBook Pro χωρίς Touch Bar και Touch ID, 13-ιντσών οθόνη, Intel Core i5 διπύρηνο επεξεργαστή, Intel Iris Graphics 540 GPU, 8GB RAM, 256GB SSD δίσκο και δύο θύρες USB Type-C.

Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει και ανακοινώθηκαν οι τιμές: το φθηνό χωρίς Touch Bar κοστίζει $1499, το 13-ιντσών με Touch Bar κοστίζει $1799 και το 15-ιντσών έχει τιμή $2399. Φυσικά οι τιμές στην Ελλάδα θα είναι €200-500 πάνω λόγω φόρων και λοιπών χρεώσεων.

xblog.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment