Ο κορονοϊός ανέβασε στα ύψη το SexTech!

Ο κορονοϊός ανέβασε στα ύψη το SexTech!

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κινείται η βιομηχανία του SexTech, ένας υποκλάδος της τεχνολογίας που δεν συνηθίζει να έρχεται πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών όταν γίνεται λόγος για τεχνολογικές εξελίξεις.

Ωστόσο έχει πολλά και σπουδαία επιτεύγματα να επιδείξει, μεταξύ αυτών και τα «ισχυρά αντισώματα» του στην πανδημία του κορονοϊού, η οποία όχι μόνο δεν περιόρισε την δραστηριότητά του αλλά του έδωσε περισσότερη ώθηση κι από τους παραδοσιακούς υποκλάδους της τεχνολογίας, fintech, healthtech κ.ά..

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Juniper Research, η βιομηχανία του  «SexTech» αναμένεται να αυξηθεί κατά 87% παγκοσμίως το τρέχον έτος εξοπλίζοντας τους κατοίκους παγκοσμίως με 36 εκατ. συνδεδεμένες sextech συσκευές μέχρι το τέλος του 2020. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά οι συνδεδεμένες sextech συσκευές έφταναν μόλις τα 19 εκατ. 

Σύμφωνα μάλιστα με την νέα έρευνα Sextech & Sexual Wellness: Market Strategies & Emerging Opportunities, το φρόνημα της εν λόγω αγοράς αναμένεται να ανυψωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, με τις καταναλωτικές δαπάνες για την συγκεκριμένη κατηγορία να υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν το ένα δισ. μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, έως το 2025.

Αύξηση της τάξης του 42% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να έχουν το 2020 και τα έσοδα από εφαρμογές σεξουαλικής ευεξίας, φτάνοντας τα 160 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές η ανάπτυξη αυτή θα διατηρηθεί μακροπρόθεσμα αφού μειώνεται το στίγμα της έννοιας «σεξουαλική ευεξία» καθώς περνούν τα χρόνια. Ειδικότερα σύμφωνα με την Juniper, ο αριθμός των εφαρμογών σεξουαλικής ευεξίας θα φτάσει τα 134 εκατ το 2025 σε σχέση με τα 106 εκατομμύρια που είναι το 2020.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown, οι καταναλωτικές δαπάνες σε συσκευές sextech -όπως για παράδειγμα δονητές που συνδέονται με κινητά μέσω bluetooth ή wifi – αυξήθηκαν, προκειμένου οι άνθρωποι να προσομοιώσουν την οικειότητα του σεξ, διατηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις που επέβαλε η πανδημία» τονίζουν οι αναλυτές της Juniper.

Η αυξημένη ζήτηση αλλά και η αύξηση της διαθεσιμότητας των λιανοπωλητών θα οδηγήσει την αξία της αγοράς συσκευών sextech σε πάνω από 9 δισ. δολάρια έως το 2025 από 3,8 δισ. δολάρια το 2020.

Στην περίπτωση της Βόρειας Αμερικής μάλιστα, αγοράς που ηγείται της εν λόγω κατηγορίας, η έρευνα προβλέπει ότι θα υπάρχει μια συνδεδεμένη συσκευή sextech ανά 14 ενήλικες έως το 2025, δηλαδή περισσότερες από 21 εκατομμύρια συσκευές μόνο σε αυτή την περιοχή. Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι οι συνδεδεμένοι δονητές θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 98% των συνδεδεμένων συσκευών που χρησιμοποιούνται στην περιοχή τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: insider.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment