Πως να φτιάξεις το δικό σου Gaming PC κάτω των 450€

Πως να φτιάξεις το δικό σου Gaming PC κάτω των 450€

Χθες όπως θα διαβάσατε κυκλοφόρησε το νέο Mac Pro με τιμή που ξεπερνά τα 50.000$ με όλα του τα upgrades. Όλο αυτό με έβαλε σε μια διαδικασία να σκεφτώ πόσα χρήματα χρειάζεται κάποιος για να φτιάξει μόνος ένα αρκετά αξιόλογο μηχάνημα και μιας και το Gaming είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Techsmart ,μιας και κάνουμε αρκετά gameplay videos, αποφάσισα να βρούμε ένα built κάτω των 400€.

Τα κομμάτια του οικονομικού gaming PC τα βρήκα από Amazon UK όπου δεν χρεώνεστε τελωνείο και η παραλαβή γίνεται άμεσα και πολλές φορές πιο σύντομα από ότι σε ελληνικά καταστήματα. Φυσικά ο καθένας μπορεί να επιλέξει το αγαπημένο του κατάστημα. Το συγκεκριμένο built αφορά κυρίως για επιδόσεις σε games και φυσικά μπορεί να βελτιωθεί αρκετά με  αναβαθμίσεις. Σκοπός δηλαδή είναι να έχουμε καλή απόδοση τόσο σε ανάλυση αλλά και σε FPS.

Τα Parts λοιπόν που επιλέξαμε είναι τα εξής:

Motherboard: MSI B450-A Pro Max
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 5 3400G Processor
RAM: XPG Z1 DDR4 3000MHz 16GB
Δίσκος: Kingston 480GB A400 2.5” SSD
Τροφοδοτικό: CORSAIR VS Series 450 Watt 80

Το κουτί μπορεί να είναι της επιλογής σας ανάλογα με την αισθητική του καθενός αλλά το έχω υπολογίσει στην τιμή αν πάρετε κάτι σε νορμαλ επίπεδα.

Πάμε να δούμε λίγες λεπτομέρειες για τα parts που χρειαζόμαστε:

Motherboard

Η συγκεκριμένη motherboard που επιλέξαμε είναι συμβατή με τον Ryzen 3ης γενιάς καθώς και με τα υπόλοιπα μέρη που έχουμε στο συγκεκριμένο built και για gaming είναι ιδανική στα χρήματα που επιλέξαμε αν και θεωρείται entry level.

Επεξεργαστής

H AMD κατάφερε να εκθρονίσει την Intel από την πρώτη στιγμή που εμφάνισε τους Ryzen επεξεργαστές. Ο 3400 που επιλέξαμε θα σας δώσει αρκετή δύναμη για games όπως Fortnite με την δική του ψύκτρα ενσωματωμένη.

Μνήμες RAM

Μια αξιόπιστη εταιρία σε οικονομικά hardware που με 16GB μνήμης RAM θα μπορείς να τρέξεις σχεδόν όλα τα games που επιθυμείς χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τροφοδοτικό

Μιας και επιλέξαμε ένα οικονομικό gaming pc προτείνω να πάμε σε εταιρίες που ήδη γνωρίζουμε για την αξιοπιστία τους γιαυτό και η επιλογή μου ήταν αυτή.

Δίσκος

Χωρίς SSD στις μέρες μας δεν κάνεις τίποτα επόμενος η συγκεκριμένη επιλογή από Kingston είναι must αλλά πιθανόν στον μέλλον να χρειαστείς περισσότερο χώρο. τα 480GB όμως είναι αρκετά τουλάχιστον για αρχή.

 

 

 

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment