Τεχνολογία OLED: Τέλειο Μαύρο. Εντυπωσιακή Αντίθεση

Τεχνολογία OLED: Τέλειο Μαύρο. Εντυπωσιακή Αντίθεση

Η τεχνολογία OLED των τηλεοράσεων της LG Electronics (LG) έχει φέρει την επανάσταση στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας ήδη από το 2013 όταν οι τηλεοράσεις OLED πρωτοεμφανίστηκαν στην παγκόσμια αγορά. Αποδίδοντας τέλεια επίπεδα μαύρου και εξαιρετικά χρώματα, η τεχνολογία OLED έχει αναγνωριστεί ως η κορυφαία τεχνολογία τηλεόρασης από τους ειδικούς του κλάδου.

Ο Rob Legato, επιβλέπων οπτικών εφέ (VFX) στις ταινίες Το βιβλίο της Ζούγκλας, Χιούγκο και Τιτανικός, έχει αναφέρει για τις OLED TVs: «Το απόλυτο μαύρο δεν απεικονίζει απλώς έναν κόσμο… ανοίγει μια πύλη σε αυτόν τον κόσμο…», ενώ ο Tim Miller, σκηνοθέτης του Deadpool, ανέφερε: «Είναι το απόλυτο μαύρο. Η απεριόριστη αντίθεση κάνει τα πάντα να ξεπετάγονται από την οθόνη. Είναι απίστευτο». Επίσης, ο Harmonic, επίσημος συνεργάτης της NASA για το NASA TV UHD Channel έχει σχολιάσει ότι «Οι τηλεοράσεις OLED της LG, που έχουν τη δυνατότητα να αποδίδουν βαθύ μαύρο, δείχνουν το κανάλι UHD, που ανακοινώθηκε πρόσφατα στο NASA TV, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μεταφέροντας τους καταναλωτές ακόμα πιο κοντά στην αληθινή εμπειρία του διαστήματος».

Η διαφορά που μόνο η τεχνολογία OLED με τα αυτοφωτιζόμενα pixels μπορεί να προσφέρει είναι ότι εξασφαλίζει το απόλυτο μαύρο με πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels, τα οποία μπορούν να ελέγξουν τη φωτεινότητά τους μεμονωμένα. Εμπλουτίζει όλα τα χρώματα και αποκαλύπτει κάθε κρυμμένη λεπτομέρεια. Η κορυφαία τεχνολογία OLED χρησιμοποιεί οργανική δίοδο εκπομπής φωτός (OLED – Organic Light-Emitting Diode). Τα οργανικά στοιχεία της τηλεόρασης OLED ανάβουν όταν τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό και σε αντίθεση με τα LED, τα OLED είναι εξαιρετικά λεπτά, εύκαμπτα και εκπληκτικά μικρά. Έτσι, η οθόνη της τηλεόρασης καταλαμβάνεται από εκατομμύρια μεμονωμένα pixel, που ανάβουν και σβήνουν εντελώς ανεξάρτητα. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία της τόσο απίστευτης ποιότητας εικόνας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον θεατή.

Με τον ενσωματωμένο έξυπνο επεξεργαστή α9 σε όλες τις LG OLED TVs (με εξαίρεση τη σειρά B8), κάθε εικόνα παρουσιάζει ευκρίνεια με εξαιρετική λεπτομέρεια, ζωντανά χρώματα και μεγαλύτερο βάθος σε σύγκριση με άλλες τηλεοράσεις. Η LG δημιούργησε τον επεξεργαστή εικόνας α9 αποκλειστικά για τις OLED τηλεοράσεις, συγκεντρώνοντας εμπειρία πολλών ετών για να υποστηρίξει τόσο βελτιώσεις στην ποιότητα εικόνας, όσο και σε εικόνες και βίντεο με υψηλό ρυθμό καρέ (high frame rate – HFR). Έτσι, ο επεξεργαστής α9 αποδίδει καθαρές εικόνες που δείχνουν απόλυτα φυσικές απομακρύνοντας οποιοδήποτε λάθος. Στην περίπτωση λεπτομερών κοντινών λήψεων, όπως σε ένα ντοκιμαντέρ υψηλής ευκρίνειας, μπορεί να παρουσιάσει μια ζωντανή εικόνα με εξαιρετικό βάθος και με φυσική λεπτομέρεια δείχνοντας ξεκάθαρα τα αντικείμενα. Υποστηρίζοντας τα περισσότερα πρότυπα HDR, το Cinema HDR των τηλεοράσεων OLED της LG αποδίδει με ακρίβεια το όραμα του κινηματογραφιστή. Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι με τα Dolby Vision™ και Advanced HDR της Technicolor, καθώς και τα HDR10 Pro και HLG Pro.

Επιπλέον, οι τηλεοράσεις OLED της LG φέρνουν τον κινηματογραφικό ήχο στο σπίτι. Το Dolby Atmos® λαμβάνει με ρεαλιστικό τρόπο την κίνηση κάθε αντικειμένου και αποδίδει ήχο surround 360º. Σε συνδυασμό με το Dolby Vision™, παρέχει μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία καθώς μεταφέρει τον θεατή σε ένα περιβάλλον με “κινούμενο” ήχο που τον περιβάλλει με τόσο ρεαλισμό που κόβει την ανάσα.

Χάρη στην τεχνολογία OLED, είναι δυνατή η μείωση του πάχους και του βάρους των τηλεοράσεων, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά λεπτό και κομψό πλαίσιο. Έτσι οι τηλεοράσεις OLED εναρμονίζονται άψογα με τον χώρο και προσδίδουν μοντέρνα πινελιά σε οποιαδήποτε διακόσμηση.

Η ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων OLED έχει λάβει πολλά διακεκριμένα βραβεία. Οι SIGNATURE OLED TV W8 και G8 καθώς και η OLED TV E8 έχουν βραβευτεί μεταξύ άλλων με CES 2018 Innovation Awards, ενώ οι SIGNATURE OLED G8 και OLED E8 έχουν λάβει iF Design Award 2018. Τέλος, η OLED TV E8 έχει βραβευτεί στα EISA AWARDS (EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019).

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment