Επεκτείνεται ραγδαία το ίντερνετ των πραγμάτων

Επεκτείνεται ραγδαία το ίντερνετ των πραγμάτων

Ραγδαία είναι η επέκταση αυτού που οι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας ονομάζουν «το ίντερνετ των πραγμάτων». Μέσα από μια ποικιλία εφαρμογών, οι συνδεδεμένες συσκευές βρίσκονται πλέον παντού στα σπίτια και τη ζωή μας.

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, 6,4 δισ. συνδεδεμένες συσκευές θα είναι σε χρήση το 2016. Μέσα σε 4 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020 θα φτάσουν τα 30 δισ.

«Μετακινούμαστε από την αγορά των μηχανών που συνδέονταν μεταξύ τους στο ίντερνετ των πραγμάτων. Αυτή η τάση αρχίζει να αποκτά γερές ρίζες. Βλέπουμε πως αναπτύσσεται η συγκεκριμένη αγορά. Και συναντούμε πολλούς περισσότερους τύπους συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο και μπορούμε να ελέγξουμε μέσα από το κινητό μας. Έχουμε λοιπόν περισσότερα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και μια πληθώρα βιομηχανικών συσκευών» αναφέρει ο Άντριου Πάρκερ, διευθυντής μάρκετινγκ του GSMA Connected Living programme, σύμφωνα με το Euronews.

Στο πρόσφατο Mobile World Congress της Βαρκελώνης παρουσιάστηκαν συσκευές που συγκεντρώνουν και στέλνουν προς επεξεργασία δεδομένα. Υπήρξαν παραδείγματα με αμπελώνες όπου γίνεται αξιολόγηση της ποιότητας του χώματος, οδοντόβουρτσες που αναλύουν και στέλνουν αποτελέσματα, σε σχέση με τον τρόπο που βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

Αλλά και ένα smartphone-ταμπλέτα, που μπορεί να λειτουργήσει ως προτζέκτορας με ποιότητα εικόνας 100 ιντσών. Παρουσιάστηκε επίσης κι ένα ομιλών κολλάρο ελέγχου της υγείας σκυλιών, αλλά και μια βίντεο εφαρμογή που μας επιτρέπει να ανοίξουμε την πόρτα του σπιτιού μας εξ’ αποστάσεως.

Για τον περισσότερο κόσμο, η ζωή σε λίγο καιρό θα έχει να κάνει μόνο με συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο.

«Το Ίντερνετ των πραγμάτων, είναι μια λέξη που προκαλεί θόρυβο, σύγχυση. Αυτό που σημαίνει είναι ότι το smartphone γίνεται το κέντρο όχι μόνο για τις κλήσεις μας, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη συσκευή που έχουμε στο σπίτι μας» τόνισε ο Νιράβ Γκοντία, συντάκτης στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Android Authority.

Τα σπορ είναι ένα πεδίο δόξης λαμπρό για την νέα τεχνολογία. Η ιρλανδική εταιρία See.Sense έχει κατασκευάσει μια λάμπα ποδηλάτου που συνδέεται με το τηλέφωνό μας μέσω bluetooth και μας επιτρέπει να γνωρίζουμε κάθε στιγμή που βρίσκεται το ποδήλατό μας, κυρίως αν κάποιος το κλέψει.

news.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment