240.000 δολάρια οι μέσες ετήσιες απολαβές των εργαζομένων στο Facebook!

240.000 δολάρια οι μέσες ετήσιες απολαβές των εργαζομένων στο Facebook!

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση που έδωσε ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης στη δημοσιότητα ενόψει της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του ο μέσος εργαζόμενος αμείβεται με 240.000 δολάρια το χρόνο, ποσό που αφορά μισθούς, επιδόματα και μπόνους. Αν βάζαμε δηλαδή στη σειρά βάσει των αποδοχών τους τους 25.000 εργαζομένους στην επιχείρηση, τότε αυτός που θα βρισκόταν ακριβώς στη μέση θα έπαιρνε 240.000$ (δηλαδή κάπου 194.000 ευρώ) ετησίως. Οι μισοί συνάδελφοί του θα έπαιρναν λιγότερα, οι άλλοι μισοί περισσότερα…

Οι αποδοχές του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ήταν πέρυσι 37 φορές μεγαλύτερες από τον μέσο ετήσιο μισθό των εργαζομένων, δηλαδή περί τα 8.852.366 δολάρια (κάπου 7.146.000 ευρώ).

Στα χαρτιά, βέβαια, ο βασικός μισθός του Ζούκερμπεργκ είναι συμβολικός: ένα δολάριο. Τα υπόλοιπα εκατομμύρια αφορούν σε κόστη για την ασφάλειά του και για τα επαγγελματικά του ταξίδια.

 Βέβαια, οι πραγματικές του απολαβές αντικατοπτρίζονται στις διακυμάνσεις των μετοχών της εταιρείας, το 53,3% των οποίων βρίσκεται στον έλεγχό του. Από τις 16 Μαρτίου η μετοχή του Facebook έχασε περίπου το 11% της αξίας της.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι υψηλοί μισθοί δεν είναι ασυνήθιστοι για τους κολοσσούς τεχνολογίας της Silicon Valley. Ο μέσος μισθός στο Twitter ήταν πέρυσι 161.860 δολάρια. Το Snapchat δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά εκτιμάται ότι οι μισθοί εκεί είναι λίγο υψηλότεροι σε σχέση με το Twitter. Κι είναι επίσης γνωστό ότι το Messenger δελεάζει τους αποφοίτους κορυφαίων αμερικανικών Πανεπιστημίων με μηνιαίους μισθούς έως και 10.000 δολάρια…

Πηγή: iefimerida.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment