Αγόρασαν iPhone, iPad και Mac υπό την απειλή κουρέματος

Αγόρασαν iPhone, iPad και Mac υπό την απειλή κουρέματος

, φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση των προϊόντων της Apple και άλλων ακριβών μοντέλων smartphones, tablets και υπολογιστών διαφόρων κατασκευαστών.

Στο θέμα αναφέρθηκαν πρώτα κάποια αμερικανικά sites, ακολουθώντας τη λογική ότι το κλίμα αβεβαιότητας και η απειλή απώλειας αποταμιευμένου κεφαλαίου οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές στην εσπευσμένη αγορά πολυτελών προϊόντων. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες για παράδειγμα και στη Ρωσία, προτού υποτιμηθεί για ακόμα μια φορά το ρούβλι, όταν οι Μοσχοβίτες σχημάτιζαν ουρές έξω από τα Apple Stores.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και καθώς οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποφεύγουν για την ώρα οποιαδήποτε επίσημο σχόλιο, από το προηγούμενο Σάββατο στις 4 Ιουλίου έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πωλήσεις ακριβών ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς πολλοί καταναλωτές προσπαθούν μέσω καρτών (πιστωτικών και χρεωστικών) να σπρώξουν ρευστό επενδύοντας και σε είδη τεχνολογίας.

Όπως λένε στελέχη της αγορά, εκεί που κάποιος σκεφτόταν να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή των 500 ευρώ, επιλέγει χωρίς πολύ συζήτηση ένα άλλο μοντέλο διπλάσιας και τριπλάσιας αξίας, φοβούμενος ότι σε λίγες ημέρες θα έχει χάσει τα χρήματά του. Στην περίπτωση αυτή και όταν οι αξίες ανεβαίνουν, τα προϊόντα της Apple έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο, αφού τόσο στα smartphones, όσο και στα tablets ή τους υπολογιστές, τα iPhone, iPad και οι Mac κατέχουν υψηλά ποσοστά στο premium κομμάτι της αγοράς.

πηγή: protothema.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: