Δυναμική είσοδος Μαρινάκη στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Δημιουργεί online marketplace με επένδυση 4 εκατ. ευρώ

Δυναμική είσοδος Μαρινάκη στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Δημιουργεί online marketplace με επένδυση 4 εκατ. ευρώ

Όταν τον Ιούνιο του 2021 η οικογένεια Μαρινάκη, ανακοίνωσε πως προχωρά στη δημιουργία ενός νέου ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (consumer services) ξεκινώντας με την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην εταιρεία ταχυμεταφορών Courier Center, σχεδόν άμεσα ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πληροφορίες για σχέδια δημιουργίας ενός online marketplace στα πρότυπα του Public Marketplace ή του Skroutz.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με το businessnews.gr, το εν λόγω project φαίνεται να αποκτά «σάρκα και οστά» καθώς στις 30 Δεκεμβρίου 2021 με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης Wellcomm, που αναφέρεται στην «ίδρυση διαδικτυακής πύλης – marketplace, δυναμικότητας 150 συμβεβλημένων επιχειρήσεων» κόστους ίσου με 4.098.154,57 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.987.544,00 ευρώ.

Ποια είναι η Wellcomm

H Wellcomm συστάθηκε τον Μάρτιο του 2021 και έχει αντικείμενο «την εμπορία μέσω διαδικτυακών τόπων (websites) ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων, ή σε καταστήματα ή και εκτός και εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, ηλεκτρονικό ή φυσικό, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, πάσης φύσεως προϊόντων». Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και μοναδικός της μέτοχος είναι η Forenor Limited, με έδρα την Κύπρο. Πρώτος Σύμβουλος – Διαχειριστής της εταιρείας έχει οριστεί ο Χρήστος Καλογεράκης, που δηλώνει CEO & Co-Founder της Welcomm.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλογεράκης έχει ανακοινωθεί ως επικεφαλής του προαναφερθέντος νέου γκρουπ εταιρειών του Ομίλου Μαρινάκη ως διευθύνων σύμβουλος του. Πρόκειται για έμπειρό στέλεχος της αγοράς, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020 αποχώρησε από τον όμιλο Olympia έπειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης πορείας στο τιμόνι της Public και στην συνέχεια της Public-MediaMarkt (PMM), έχοντας στο βιογραφικό του την επιτυχημένη ανάπτυξη και λειτουργία του Public Marketplace.

«Είμαστε ένας νέος όμιλος επιχειρήσεων που συνδυάζει την τεχνολογία με την δημιουργικότητα για να οικοδομήσει καινοτόμους πλατφόρμες e-commerce. Η Wellcomm καθοδηγείται από την ανθρωποκεντρική (human-to-human) προσέγγιση της καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως οι άνθρωποι αποτελούν το κλειδί για την καινοτομία και την επιτυχία» αναφέρει στην επίσημη σελίδα της στο LinkedIn η Wellcomm, που εμφανίζεται να έχει ήδη εντάξει στο δυναμικό της αρκετά σημαντικά στελέχη. Μεταξύ αυτών και η Ρενάτα Φωτεινού που έχει αναλάβει καθήκοντα Chief Commercial Οfficer (CCO). Aπο το 2014 μέχρι το 2021 εργαζόταν στην Public όπου το 2017 ανέλαβε Marketplace Manager, του Public marketplace ενώ από τον Ιούλιο του 2020 κατείχε τον ρόλο της Head of Marketplace & Content.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως έχει ανακοινωθεί, το νέο Group εταιρειών, που ξεκίνησε με την εξαγορά της Courier Center, έχει δημιουργηθεί με υποστήριξη από επενδυτικά κεφάλαια της οικογένειας Μαρινάκη, συνεργατών και άλλων επενδυτών. Στο εγχείρημα συμμετέχει επενδυτικά και ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, άμεσος συνεργάτης της οικογένειας Μαρινάκη σε πληθώρα επιχειρηματικών κινήσεων.

Πηγή: topontiki.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment