Εφαρμογή της Google θέλει να μετράει τις θερμίδες στο πιάτο μας!

Εφαρμογή της Google θέλει να μετράει τις θερμίδες στο πιάτο μας!

H Google φαίνεται πως θέλει να μας κάνει να τρώμε περισσότερο… υγιεινά με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Με την ανάπτυξη μίας εφαρμογής η οποία θα μετράει τις θερμίδες που υπάρχουν στο πιάτο μας.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η τεχνολογία της Im2Calories, που αποκαλύφθηκε από τον Kevin Murphy ερευνητικό επιστήμονα της εταιρείας πριν λίγες ημέρες, μπορεί από μία φωτογραφία να υπολογίσει πόσο παχυντικό -ή και όχι- είναι ένα πιάτο. Και μάλιστα δε χρειάζεται καν η φωτογραφία να είναι υψηλής ανάλυσης, αλλά αρκεί μία Instagram-quality photo.

Εντάξει, μπορεί η εφαρμογή να πέσει έξω σε ένα ποσοστό έως και 20%, αλλά μία γενική εικόνα θα μπορεί να τη δώσει κι εσείς θα γνωρίζετε αν μπορείτε να απολαύσετε άφοβα ένα γεύμα ή όχι (μερικά πράγματα η αλήθεια φαίνονται από μόνα τους, αλλά ίσως τελικά και να χρειαζόμαστε ένα app για να μας πει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα burgers της φωτό “τινάζουν την μπάνκα” των θερμίδων στον αέρα).

Η Google έχει συμπληρώσει και πατέντα που αφορά την εν λόγω τεχνολογία, δε γνωρίζουμε ωστόσο πότε και αν σκοπεύει να την αξιοποιήσει εμπορικά. Τι λέτε θα τη χρησιμοποιούσατε;

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

5 Comments
 • ALEXANDROS
  Posted at 22:50h, 06 June Reply

  TELEIO DWRO

  • ALEXANDROS
   Posted at 22:52h, 06 June Reply

   SUPER GIFT………

 • ALEXANDROS
  Posted at 22:54h, 06 June Reply

  SUPER GIFT

 • ALEXANDROS
  Posted at 22:55h, 06 June Reply

  EXCELLENT GIFT

  • ALEXANDROS
   Posted at 22:56h, 06 June Reply

   very nice present…………….

Post A Comment