Φωτογράφος απαθανατίζει κεραυνό να χτυπά το άγαλμα του Χριστού

Φωτογράφος απαθανατίζει κεραυνό να χτυπά το άγαλμα του Χριστού

Ένας φωτογράφος περιγράφει τη φωτογραφία του με τον κεραυνό να χτυπά το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή ως ένα “όνειρο που έγινε πραγματικότητα”.

Ο Fernando Braga τράβηξε την εκπληκτική εικόνα του εμβληματικού ορόσημου στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις 10 Φεβρουαρίου.

“Απερίγραπτο… Ίσως, απλά απίστευτο”, λέει ο Braga στο PetaPixel. “Σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”.

“Μετά από περίπου τρεις ώρες με τη φωτογραφική μηχανή, λαμβάνοντας μια ακολουθία από περισσότερες από 500 φωτογραφίες μακράς έκθεσης, τελικά εμφανίστηκε αυτή η πολυαναμενόμενη φωτογραφία”, αναφέρει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fernando Braga (@fsbragaphotos)

“Σε πολλές άλλες (αμέτρητες) ημέρες και στιγμές έκανα το ίδιο και τίποτα. Αλλά έτσι είναι, είναι μέρος του και πρέπει πάντα να προχωράμε μπροστά προσπαθώντας. Έτσι είναι σε όλα”.

Προτού προσθέσει: “Δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο για μας, όσο για το μέλλον: “Ποτέ μην τα παρατάτε”.

Ο Braga χρησιμοποίησε μια Nikon D800 με δύο διαφορετικούς φακούς: έναν 70-200mm f/2.8 και έναν 70mm στα f/8. Η νικητήρια λήψη ήταν μια έκθεση 13 δευτερολέπτων με τη φωτογραφική μηχανή ρυθμισμένη στο ISO 100

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fernando Braga (@fsbragaphotos)

Ο Braga έφτιαξε το παραπάνω timelapse όλων των φωτογραφιών του που δείχνει την επιμονή του, καθώς επέμενε μέσα στις κακές καιρικές συνθήκες για σχεδόν δυόμισι ώρες σε αναζήτηση της αξιοσημείωτης φωτογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία μόδας στην Ελλάδα! Αξίζει σαν καριέρα;

“Η φωτογραφία είναι ολόκληρη απλά περικομμένη σε μορφή 4×5 και με μειωμένη έκθεση κατά 0,5. Τίποτα άλλο”, προσθέτει

Ο Μπράγκα έφτιαξε ένα Reel στο Instagram κάνοντας ζουμ στη φωτογραφία για να απεικονίσει πόσο τέλεια χτύπησε ο τεράστιος κεραυνός το άγαλμα του Ιησού Χριστού ύψους 125 μέτρων.

“Πολλές ματαιωμένες προσπάθειες να απαθανατίσω τον κεραυνό να πέφτει πάνω στον Χριστό”, λέει. “Πέρασαν πολλές βροχές και μέρες, πλησίασα μερικές φορές, αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ στον Χριστό”.

Πράγματι, ο καιρός στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν πολύ κακός την Παρασκευή με έντονη κακοκαιρία και άφθονο φωτισμό.

Βρείτε τον καλλιτέχνη:

Instagramwebsite.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment