Γιατί η Microsoft έβαλε και έβγαλε την πασιέντζα και τον ναρκαλιευτή στα Windows

Γιατί η Microsoft έβαλε και έβγαλε την πασιέντζα και τον ναρκαλιευτή στα Windows

Τα παιχνίδια που βάζει η Microsoft στα Windows δεν είναι απλά για να περνάει την ώρα του ο χρήστης…

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows η Microsoft έδινε στο χρήστη δωρεάν και δύο παιχνιδιά για να παίζει όμως στην ουσία δεν το έκανε γι’ αυτό….

Ο πραγματικός λόγος που η Microsoft έβαλε τα συγκεκριμένα δύοπαιχνίδια στα Windows ήταν για να μάθει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή.

Συγκεκριμένα με την πασιέντζα (solitaire) που κυκλοφόρησε το 1990 ο χρήστης  μάθαινε να χρησιμοποιεί σωστά το mouse (συγκεκριμένα τη λειτουργία drag & drop) μέσα από το παιχνίδι ενώ με τον ναρκαλιευτή που κυκλοφόρησε το 1992 η Microsoft ήθελε να εξοικειώσει τον χρήστη με το δεξί και αριστερό κλικ.

Με την κυκλοφορία των Windows 10 ο χρήστης δεν έχει προεγκατεστημένα τα παιχνίδια αυτά όμως μπορεί να τα κατεβάσει μέσα από το Windows Store πράγμα που μάλλον θέλει να μας δείξει οτι η Microsoft με αυτό τον τρόπο θέλει να μάθει στο χρήστη πως να χρησιμοποιεί  το ηλεκτρονικό κατάστημα για να κατεβάζει εφαρμογές…

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment