GitUp G3 Duo – Επιτυχημένη συνταγή με νέες καινοτομίες

GitUp G3 Duo – Επιτυχημένη συνταγή με νέες καινοτομίες

Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει κατακλυστεί από μία πληθώρα Action καμερών οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και μάλιστα σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών τιμών. Σε μία τόσο ανταγωνιστική κατηγορία λοιπόν είναι απαραίτητο να ξεχωρίσεις για να πετύχεις και η Gitup προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό με την νέα της πρόταση για το 2018. Η πρόταση αυτή ακούει στο όνομα G3 Duo και βασίζεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της για να αναδειχθεί μέσα από αυτό τον ασφυκτικά γεμάτο τομέα: το «βασικό» σώμα της κάμερας -εκτός από τις πολύ καλές του επιδόσεις όπως θα δούμε παρακάτω – μπορεί επίσης να συνδεθεί και με μία «δευτερεύουσα» κάμερα η οποία πωλείται ξεχωριστά γι αυτόν τον σκοπό. Τις προεκτάσεις της συγκεκριμένης δυνατότητας, αλλά και τις γενικότερες επιδόσεις της κάμερας θα τις αναλύσουμε στην συνέχεια.

Το βασικό σώμα της κάμερας δεν παίρνει κανένα ιδιαίτερο ρίσκο στον σχεδιαστικό τομέα, μίας και εμφανισιακά θα μπορούσε εύκολα κάποιος να μπερδέψει την G3 Duo με τον προκάτοχό της, την Git2. Οι διαφορές ωστόσο γίνονται εμφανείς με το που πιάσει κάποιος την κάμερα στα χέρια του. Ηποιότητα κατασκευής ανέκαθεν ήταν ένα από τα δυνατά σημεία της GitUp, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως και η G3 Duo διαπρέπει στον συγκεκριμένο τομέα, ωστόσο στο πίσω μέρος της κάμερας βρίσκουμε ένα χαρακτηριστικό το οποίο αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά ο χρήστης με την συσκευή: μία οθόνη αφής 2″. Η προσθήκη αυτή περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη χρήσης των δύο κουμπιών της κάμερας καθώς οι περισσότερες λειτουργίες είναι προσβάσιμες μέσω της οθόνης, πράγμα που κάνει την εμπειρία χρήσης αρκετά πιο ευχάριστη.

Ο εσωτερικός κόσμος της G3 παραμένει εντυπωσιακός. Ο επεξεργαστής Novatek NT96663 είναι ένα σκαλί πιο πάνω από αυτόν του προκατόχου της (NT96660) και μαζί με τον κύριο αισθητήρα 12 MP Sony IMX117 παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε βίντεο και φωτογραφίες. Εάν το όνομα του αισθητήρα σας ακούγεται γνωστό, αυτό ευθύνεται στο γεγονός πως μιλάμε για τον ίδιο ακριβώς αισθητήρα που χρησιμοποιεί η GoPro Hero 4 Black, πράγμα που μιλάει από μόνο του για την αξιοπιστία του. Ο φακός έχει διάφραγμα f/2.8 και είναι ευρυγώνιος, συγκεκριμένα 170°.
Η κάμερα έχει δυνατότητα καταγραφής με ανάλυση έως και 2160P στα 24FPS, ωστόσο οι πολύ συχνά χρησιμοποιούμενες αναλύσεις των 1080p /60FPS και 720p /120FPS είναι επίσης παρούσες. Ένα πολυαγαπημένο χαρακτηριστικό της Git2 κάνει την επανεμφάνιση του και αυτό δεν είναι άλλο από τον ηλεκτρονικό σταθεροποιητή που βρίσκεται στο εσωτερικό της κάμερας. Η σταθερότητα της εικόνας και ο συνδυασμός των πολύ ποιοτικών εξαρτημάτων και της ανάλυσης παρέχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, είτε μιλάμε για βίντεο, είτε για σταθερή φωτογραφία.

Σαφή βελτίωση έχουμε στην μπαταρία, καθώς η G3 Duo έρχεται με χωρητικότητα 1200mAh, ενώ εκτός από τον δέκτη Wi-Fi που υπάρχει στην κάμερα για επικοινωνία με την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone, στην G3 βρίσκουμε επίσης και δέκτη Bluetooth. Αυτό επιτρέπει την σύνδεση με προαιρετικά αξεσουάρ που κυκλοφορούν όπως το remote controller της εταιρίας. Εκτός από την δεδομένη υποδοχή για κάρτα MicroSD και την mini USB θύρα φόρτισης , στο πλαϊνό μέρος της κάμερας βρίσκουμε μία A/V έξοδο για προσάρτηση εξωτερικού μικροφώνου καθώς και μία θύραmicroHDMI. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το GPS module που πωλείται ξεχωριστά από το βασικό σώμα της κάμερας και επιτρέπει την καταγραφή της διαδρομής που κάνει ο χρήστης, δίνοντας έτσι την επιλογή για προσάρτηση της διαδρομής αυτής εντός του βίντεο.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει να δώσουμε στο προαιρετικό αξεσουάρ, την δευτερεύουσα κάμερα, η οποία έρχεται με ανάλυση 1080p και συνδέεται με το κύριο σώμα της G3 έτσι ώστε να καταγράφουν ταυτοχρόνως. Τα σενάρια στα οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη μία τέτοια δυνατότητα απαιτούν την χρήση φαντασίας από πλευράς του αγοραστή, ωστόσο οι πιθανότητες είναι ανεξάντλητες. Η καταγραφή του χρήστη, παράλληλα με την δραστηριότητα που κάνει (π.χ. ελεύθερη πτώση) με την δευτερεύουσα κάμερα να «κοιτάει» προς τον ίδιο και το κυρίως σώμα της G3 να καταγράφει την τι συμβαίνει μπροστά του είναι ένα μόνο παράδειγμα. Επιλογές όπως η καταγραφή μπροστά και πίσω από ένα κινούμενο αυτοκίνητο αποτελούν επίσης πιθανές χρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η G3 προσφέρει ορισμένες εναλλακτικές στις οποίες δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σχεδόν καμία άλλη κάμερα στην αγορά, ακόμα και σε μεγαλύτερο εύρος τιμής και αυτό την τοποθετεί σε μία κατηγορία από μόνη της.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Pro Packing έκδοση της Gitup G3 Duo θα περιλαμβάνει, όπως είναι αναμενόμενο, την αδιάβροχη θήκη της κάμερας μαζί με ορισμένα mounts για την προσάρτηση της σε διάφορες επιφάνειες. Το γεγονός αυτό, μαζί με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φυσικά το αποτέλεσμα σε βίντεο και φωτογραφίες, καθιστούν την G3 ως μία από τις καλύτερες επιλογές στην χρηματική κατηγορία στην οποία βρίσκεται. Εάν μάλιστα ο εκάστοτε πιθανός αγοραστής έχει ανάγκη από την δευτερεύουσα κάμερα, τότε είναι σίγουρο πως η λύση της Gitup θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας του για το 2018.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment
  • Maarten Jongkind
    Posted at 21:19h, 31 March Reply

    Smart, but why not a 360 cam and edit it in post to be two camera’s? Price?

Post A Comment