Πώς να διαλέξετε την σωστή microSD κάρτα για το android σας

Πώς να διαλέξετε την σωστή microSD κάρτα για το android σας

Υπάρχουν πολλές κάρτες microSD για να επιλέξετε, αλλά δεν συνεργάζονται όλες με το Android ή το tablet σας. Για να επιλέξετε ανάμεσα σε SDHC και SDXC, ή Class 10 και UHS-I Class 1 σας παρέχουμε μερικά tips για να διαλέξετε το καλύτερο για την συσκευή σας.

Χωριτηκότητα

Δύο είναι οι συνηθέστεροι τύποι microSD καρτών που συναντάμε, SDHC και SDXC. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι η χωρητικότητα τους. Οι SDHC κάρτες έχουν χωρητικότητα 2GB και 32GB. Από την άλλη, οι SDXC κάρτες μπορεί να κυμαίνονται από 32GB έως 2TB. Για να έχετε μια εικόνα των μεγεθών, μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με την κάμερα 16MP είναι περίπου 7MB. Εάν αγοράσετε μια κάρτα 32GB, μπορείτε να αποθηκεύσετε 4.500 ή περισσότερες ανάλογα την ποιότητα που θα επιλέξετε.

Παρόλο που η μεγαλύτερη χωρητικότητα φαντάζει δελεαστική, βεβαιωθείτε τι υποστηρίζετε από την συσκευή σας. Εδώ σας παρέχουμε μερικά στοιχεία:

  • Galaxy S και S7 Edge: 200GB
  • LG V10: 2TB
  • Moto G 2015: 32GB
  • Xperia Z5 Compact: 200GB
  • OneTouch Idol 3: 32GB

Ταχύτητα

Μόλις επιλέξετε χωρητικότητα είναι η ώρα να την ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων της κάρτας. Οι καινούριες συσκευές κινητών τηλεφώνων υποστηρίζουν 3 κατηγορίες ταχυτήτων.   Class 10, UHS-1 Class 1, και UHS-1 Class 3.

UHS σημαίνει Ultra High Speed και έχει 2 επιλογές (Ι και ΙΙ) για την σύνδεση μεταξύ της κάρτας και του υλικού του τηλεφώνου που καθορίζουν την μέγιστη ταχύτητα της κάρτας. Οι UHS-2 κάρτες – που διαθέτουν μια επιπλέον σειρά από pins – είναι ήδη διαθέσιμες αλλά δεν υποστηρίζονται από πολλές συσκευές.

Οι MicroSDHC και microSDXC κάρτες μπορεί να είναι οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις κατηγορίες, αφού η χωρητικότητα και η  ταχύτητα που δεν σχετίζονται άμεσα. Οι μέγιστες ταχύτητες παρέχονται από λίγες εταιρίες οπότε σας δίνουμε τις ελάχιστες ταχύτητες κάθε κατηγορίας:

  • Class 10: 10MB/s; burst photos and up to 1080p video files.
  • UHS-1 Class 1: 10MB/s; live video and 1080p video files.
  • UHS-1 Class 3: 30MB/s; live video and up to 4K video files.

Με ποιο τρόπο αναγράφονται αυτές οι πληροφορίες στις κάρτες;

Ο τύπος της κάρτας MicroSD (SDHC ή SDXC) και η χωρητικότητα της (GB ή ΤΒ) επισημαίνεται απευθείας πάνω στην κάρτα. Οι τρεις κατηγορίες ταχύτητας που αναφέρθηκαν παραπάνω έχουν λογότυπα για να δηλώσουν ελάχιστη ταχύτητα τους. Η Class 10 έχει το γράμμα C με τον αριθμό 10 στο εσωτερικό. Η UHS-1 κατηγορίας 1 και 3 έχειι το γράμμα U με 1 ή 3 μέσα, αντίστοιχα. Τέλος, μπορείτε επίσης να δείτε ένα Ι ή ΙΙ ετικέτα στην κάρτα, που παραπέμπει στην ταχύτητα διαύλου UHS.

Via

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: