Γιατί τα Κινέζικα κινητά είναι ακριβότερα στην Ελλάδα;

Γιατί τα Κινέζικα κινητά είναι ακριβότερα στην Ελλάδα;

Ένα ερώτημα που μας κάνετε πολλοί από εσάς αλλά και βλέπουμε σε forums και κοινότητες είναι γιατί οι συσκευές της Κίνας είναι ακριβότερες στα Ελληνικά καταστήματα και έχουν διαφορά στην τιμή από τα αντίστοιχα “Κινεζομάγαζα”.

Για να λυθεί αυτή μας η απορία χρειάστηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ηλεκτρονικού καταστήματος mygad.gr που εισάγει και εμπορεύεται Smartphones από Brands της Κίνας και γενικότερα της Ασίας. Η απάντηση που μας έδωσε ήταν απλή και σύντομη παρουσιάζοντας μας ένα παράδειγμα.

Ένα smartphone που θα βρείτε σε E shops της Κίνας στην τιμή των 70€ στην Ελλάδα θα το βρείτε στα 90-100€ και θα θεωρήσετε τους Έλληνες κερδοσκόπους και “απατεώνες” όπως πολλοί από σας λέτε. Το Smartphone αυτό λοιπόν έχει τιμή από το εργοστάσιο στα 50€ περίπου και δίνει κέρδος τα 20€ στο κατάστημα αυτό χωρίς άλλα κόστη μαζί με φόρους κλπ. Στην Ελλάδα ας υποθέσουμε ότι 10 τέτοια κινητά θα κοστίσουν

500€+ΦΠΑ+έξοδα αποστολής+λοιποί φόροι= 710€ το ελάχιστο.

Αυτό σημαίνει πως ή αξία του κινητού ανέρχεται στα 71€ για τον Έλληνα έμπορο που αφού το πουλήσει και πάρει το ίδιο κέρδος με τους Κινέζους θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει φόρους,ασφάλεια,χαράτσια κλπ κλπ. Επομένως επικρατεί ένας μύθος γύρω από τα “τεράστια” κέρδη που πολλοί αναφέρουν. Φανταστείτε ένα κατάστημα με 3 υπαλλήλους πόσες συσκευές την ημέρα πρέπει να πουλάει για να καλύψει όλα αυτά τα έξοδα την ώρα που οι Κινέζοι με τα φθηνά εργατικά χέρια πουλάνε εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές ανά μέρα στη χώρα τους.

Τέλος το Ελληνικό κατάστημα θα σου δώσει εγγύηση χωρίς να χρειαστεί να σταλθεί πίσω στην Κίνα (κάτι που θα κόστιζε πολύ)+ ότι ο χρόνος παράδοσης είναι πολύ συντομότερος και υπάρχει και η τεχνική υποστήριξη.

Προσωπικά εμείς στο Techsmart στηρίζουμε τα Ελληνικά e shops παρόλο που έχουμε κατά καιρούς συνεργασίες και με αυτά τις Κίνας. Όσο συνεχίζει η φορολογία φυσικά με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα θα αρχίσουν να κλείνουν και οι online επιχειρήσεις με αποτέλεσαμ τα χρήματα μας να φεύγουν στο εξωτερικό και να χειροτερεύουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment