Η LG αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των χρηστών αναπτύσσοντας ‘πράσινη’ καινοτομία

Η LG αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των χρηστών αναπτύσσοντας ‘πράσινη’ καινοτομία

Δελτίο Τύπου

Η LG Electronics (LG) παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει καινοτομικά προϊόντα που κάνουν τη ζωή των καταναλωτών καλύτερη. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον καταναλωτή, η LG παράγει προϊόντα που κάνουν τη ζωή πιο άνετη και ευχάριστη, αλλά και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του με περισσότερους τρόπους, προστατεύοντας την υγεία του και αφήνοντας το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον όπου ζει.

H περιβαλλοντική δράση της LG αναγνωρίστηκε για 4η χρονιά, καθώς παρέλαβε από τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Environmental Protection AgencyEPA) Βραβείο “2015 ENERGY STAR Partner of the YearSustained Excellence Award” για τη συνεχόμενη δράση της για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω των ενεργειακά αποδοτικών ηλεκτρικών συσκευών της. Ταυτόχρονα, βραβεύτηκε και με το “2015 ENERGY STAR Partner of the YearClimate Communications Award και για τις προσπάθειές της να μεταδώσει οικολογική συνείδηση στους καταναλωτές σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τα βραβεία ENERGY STAR απονέμονται ετησίως σε οργανισμούς, προκειμένου να αναγνωριστεί η συμβολή τους στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέσω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Οι νικητές έχουν μειώσει τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου θέτοντας και επιτυγχάνοντας υψηλούς και δύσκολους στόχους και χρησιμοποιώντας καινοτόμες προσεγγίσεις ενεργειακής απόδοσης. Τα βραβεία επιπλέον αναγνωρίζουν τη συνεχή επιτυχημένη πορεία στο πρόγραμμα ENERGY STAR, και περιλαμβάνουν ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, υπηρεσίες, νέες κατοικίες και κτίρια στον εμπορικό, βιομηχανικό και δημόσιο τομέα. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η LG έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τις συνεχείς προσπάθειές της για την ανάπτυξη ‘πράσινης’ τεχνολογίας και την αυξημένη περιβαλλοντική ευθύνη, που διέπει τα προϊόντα, αλλά και τις δράσεις της. Η εταιρεία διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητές της ακόμα πιο πέρα από το να παρέχει δημοφιλή οικολογικά προϊόντα στις ευαισθητοποιημένες κοινωνίες, ενώ η προσέγγιση της εταιρείας στην αειφόρο ανάπτυξη είναι πλέον ολιστική και η δράση της σε οικολογικές καμπάνιες ανά τον κόσμο ολοένα και πιο έντονη.

Η LG άλλωστε είναι η πρώτη εταιρεία οικιακών συσκευών στον κόσμο που παρέλαβε πιστοποίηση για τη μείωση των ρύπων (Certified Emission ReductionCER) από τον «Μηχανισμό για την Καθαρή Ανάπτυξη» των Ηνωμένων Εθνών (Clean Development Mechanism of the United Nations), που αποτελεί και μέρος της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο μηχανισμό CDM, η χώρα ή η εταιρεία που συμβάλλει δραστικά στη μείωση των εκπομπών αερίων παίρνει πόντους για τη μείωση ρύπων (CER credits), ενώ η αντιστοιχία είναι 1 πόντος για κάθε 1 τόνο μείωσης αερίων CO2. Στη συνέχεια τα CER Credits μπορούν να πωληθούν προς τρίτους (εταιρείες ή και χώρες), προκειμένου να εξισορροπήσουν το επιτρεπτό τους όριο εκπομπής ρύπων, όπως ορίζεται από το Πρωτόκολλο. Στο πλαίσιο αυτό, η αναγνώριση και τα CER Credits που κέρδισε η LG από τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον έσοδα περίπου €3.1 εκατομμυρίων (USD 3.4 εκ.), σημαντικό μέρος των οποίων θα διατεθεί για την υποστήριξη των φτωχών γυναικών και παιδιών της Ινδίας.

Η LG δεσμεύεται να αναπτύσσει προϊόντα που προσφέρουν καινοτομία, ενεργειακή αποδοτικότητα και υψηλή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των καταναλωτών, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, προστατεύοντας έτσι την υγεία τους, αλλά και το περιβάλλον του πλανήτη μας.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment